3min

Tags in dit artikel

Verpakking, installatie en introductie

Verpakking


Zoals we gewend zijn van MAGIX ziet de verpakking er ook ditmaal weer gelikt en professioneel uit. Aan de zwarte achtergrondkleur is van grote afstand te herkennen dat het om de Premiumversie gaat: de Standaardversie heeft een witte achtergrond, de Plusversie een grijze.

Op de voorzijde is een compacte, digitale videocamera afgebeeld met een fraaie achtergrond. MAGIX benadrukt dat het voor een bedrag van meer dan 300 euro aan extra software heeft toegevoegd aan dit pakket. Het is mogelijk om de voorzijde open te klappen. Als eerste zie je dan de zojuist genoemde extra softwaretoevoegingen. Als je de voorzijde nog verder openklapt somt MAGIX de belangrijkste verbeteringen en nieuwe opties op. Op de achterkant vermeldt MAGIX deze informatie nog eens dunnetjes.

Op de zijkant ten slotte noemt MAGIX wat de minimale systeemvereisten zijn om het videobewerkingsprogramma te kunnen installeren. Zo dient je computer ten minste over een 2,0 GHz dualcoreprocessor, 1 GB aan RAM, een grafische kaart met een resolutie van 1024 bij 768 pixels, een interne geluidskaart en 4 GB aan vrije ruimte op je harde schijf. MAGIX benadrukt dat voor de 3D-weergave een rood/cyaankleurige bril nodig is.

Installatie


Het installeren van MAGIX Video Deluxe MX Premium 18 is zeer eenvoudig. Je hoeft alleen de bijgeleverde cd in je computer te doen en de aanwijzingen op je scherm op te volgen. De installatie neemt ongeveer een kwartier in beslag.


Je wordt tijdens de installatie gevraagd om je te registreren voor het pakket. Het is niet onverstandig om dit te doen. Alleen dan krijg je gratis programmaverbeteringen en -updates toegestuurd. Bovendien krijg je toegang tot aanvullende functies en exclusieve productworkshops. Als je de bijgeleverde plug-ins wil gebruiken, is registreren zelfs verplicht. Het valt dus aan te bevelen om je MAGIX-product te laten registreren.

MAGIX Ask Toolbar


Tijdens de installatie krijg je de vraag voorgeschoteld of je de MAGIX Ask toolbar wilt installeren. Als je daarvoor kiest verschijnt er een extra werkbalk bovenin bij je webbrowser. Jammer dat MAGIX voor deze crapware heeft gekozen. In de Ask Toolbar is onder meer een button opgenomen naar de online mediamarktplaats Catooh. Als je de Premiumeditie van MAGIX Video Deluxe MX Premium hebt gekocht, kun je hier na je aanmelding NewBlueFX Light Blends, Red Giant Magic Bullet Quick Looks en proDAD VitaScene V2 gratis downloaden. MAGIX heeft hiervoor speciale codes toegevoegd bij het softwarepakket.

Tevens bevat de werkbalk een button die je naar de MAGIX-onlinecommunity leidt. Hier kun je een overzicht terugvinden van de meest gestelde vragen met antwoorden. Zoals op vrijwel iedere community is het ook mogelijk om via het forum zelf een vraag te stellen naar aanleiding van een MAGIX-product dat je hebt gekocht. Ten slotte kun je hier een aantal tutorials terugvinden, bijvoorbeeld hoe je een video kunt monteren op de maat van de muziek of hoe je professionele intro’s en outro’s kunt maken.


Handleiding


Naast de installatie-cd bevat MAGIX Video Deluxe MX Premium 18 ook een geschreven gebruikershandleiding. Dit is een fors boekwerk van bijna 300 pagina’s over de verschillende functionaliteiten van het videobewerkingsprogramma. Zowel de beginner als de meer ervaren gebruiker zal alle antwoorden op zijn vragen in dit boekwerk kunnen vinden. Mocht je de handleiding kwijtraken of beschadigen, geen nood: MAGIX heeft ook een .pdf-versie toegevoegd. Persoonlijk kunnen wij het enorm waarderen als een fabrikant tijd en moeite investeert om een degelijke en gedetailleerde handleiding te schrijven. Op dit punt verdient MAGIX een dikke pluim.

Naast de geschreven en digitale handleiding heeft MAGIX ook een introductievideo toegevoegd. In ongeveer vijf minuten laat MAGIX je kennis maken met de belangrijkste onderdelen uit het hoofdmenu. We vonden het geen geweldige kennismakingsvideo. MAGIX laat vrijwel niets zien van de mogelijkheden die het programma biedt: het benoemt enkel de belangrijkste menu’s en programma-onderdelen. Juist in deze video had MAGIX gebruikers versteld doen staan van de kracht van MAGIX Video Deluxe MX Premium 18.

Gelukkig maakt MAGIX dat ruimschoots goed door diverse videotutorials toe te voegen. Als je op de bovenste werkbalk klikt op Opgaven kun je per thema een inleidende video raadplegen. Deze zijn uitermate informatief en verhelderend. Beginners doen er goed aan om deze video’s te bekijken om de kracht en mogelijkheden van MAGIX Video Deluxe MX Premium 18 te ontdekken.