2min

Tags in dit artikel

Conclusie

Met Video Deluxe MX Premium 18 levert MAGIX opnieuw een schot in de roos. De interface is overzichtelijk en zeer gebruiksvriendelijk ingericht. Zodoende kunnen beginners direct aan de slag. Ook heeft MAGIX er verstandig aan gedaan om geen grootse veranderingen aan te brengen in het hoofdscherm: ervaren gebruikers hoeven dus niet opnieuw te zoeken naar hun favoriete functionaliteiten en effecten.

Standaard heeft MAGIX een scala aan effecten en overgangen toegevoegd. Als je de Premiumversie aanschaft krijg je er bovendien nog een aantal indrukwekkende plug-ins bij om je projecten er nog gelikter en professioneler uit te laten zien. Als je bang bent dat je door de bomen het bos niet meer ziet vanwege alle mogelijkheden, dan heeft MAGIX de oplossing bedacht. Het heeft een groot aantal videotutorials toegevoegd. Deze zijn op onderwerp geordend zodat het een koud kunstje is om de juiste video’s te zoeken.

Echte minpunten hebben we niet kunnen ontdekken aan dit videobewerkingsprogramma. Een klein manco is misschien dat de mogelijkheden voor de geanimeerde reisroutes wat beperkt zijn.

Is het de upgrade waard van versie 17 naar 18? Het klinkt misschien als een open deur, maar deze vraag zal ieder voor zich moeten beantwoorden. Versie 18 biedt diverse verbeterpunten ten opzichte van zijn voorganger, maar of deze voldoende zijn om opnieuw bijna 130 euro neer te leggen… Dat is iets waar alleen jij een antwoord op kunt geven. Voor een first-timebuyer is dit programma zeer aanbevelenswaardig.

MAGIX Video Deluxe MX Premium 18 is een goed en compleet videoproduct. Snel en eenvoudig kun je je favoriete videofragmenten bewerken, van teksten voorzien en geluidsfragmenten toevoegen. Om die reden beloont Techzine MAGIX Video Deluxe MX Premium 18 dan ook opnieuw met de felbegeerde Must Have Award.
10.0
  • Gebruiksvriendelijk;
  • veel functies en effecten;
  • toevoeging gratis effecten en overgangen;
  • toevoeging video tutorials;
  • uitvoerige handleiding;
  • zowel voor beginners als gevorderden.
  • Beperkte mogelijkheden geanimeerde reisroutes.