2min Devices

Review: Het verhaal achter het nieuwe Techzine

Inleiding

Zoals beloofd een uitgebreider verhaal over het nieuwe Techzine. Het is inmiddels alweer bijna een jaar geleden dat we vol trots Techzine versie 3 lanceerden. Hoewel we vorig jaar grote stappen hebben gemaakt was dit nog lang niet alles wat we voor ogen hadden. Daarom hebben we na de lancering van versie 3 snel de ontwikkeling van versie 4 opgepakt. Techzine versie 4 is uiteindelijk in onze ogen de beste en grootste update van Techzine sinds de lancering 10 jaar geleden. Je leest het goed, Techzine bestaat inmiddels al weer 10 jaar, al ging het de eerste jaren door het leven als Tweakzone.

We hebben in elk geval duidelijk voor ogen waar Techzine nu staat en waar we naartoe willen. Zonder de complete strategie uit de doeken te doen en te zeggen wat men de komende tijd nog allemaal kan verwachten, kunnen we het ook gewoon kort samenvatten. Techzine behoort al tot de top 5 van grootste ICT-sites van Nederland, maar dat is niet genoeg. We willen onze positie zo snel mogelijk verstevigen en echt bovenaan meedoen, met als uiteindelijke doel het worden van de nummer één of twee.

We zijn van mening dat als je een technologiewebsite uitgeeft – en je dus richt op ICT’ers en -liefhebbers van hardware, software, internet en gadgets – je zelf ook moet blijven innoveren. Dat betekent dus ook met de website, zeker als je ook mee wil doen op het hoogste niveau, dan moet de website dat ook uitstralen. Dat is het hele uitgangspunt geweest van Techzine versie 4. De website moet de uitstraling hebben van een toptitel.

Om dat te bereiken was één ding snel duidelijk: helemaal niets in de website is heilig. We hebben ons laten inspireren door heel veel bestaande websites. We hebben echt honderden websites bezocht om inspiratie op te doen. Nederlandse websites, maar ook Engelse, Amerikaanse, Chinese en zelfs Koreaanse.

Ook is er eind vorig jaar een onderzoek gedaan naar de wensen van onze bezoekers. Waar hechten zij veel waarde aan. Een grote afbeelding in een artikel of liever een kleintje? Wel een tracker of geen tracker? Veel hardwarenieuws of juist veel software-, internet- of businessnieuws. Ook de merkbeleving werd getest, welke merken spreken onze bezoekers het meest aan en welke het minst. Al deze informatie is uiteindelijk gebruikt om Techzine v4 verder door te ontwikkelen.