1 min

Tags in dit artikel

Prestaties


De koeler werd geïnstalleerd met de standaardventilatoren die meegeleverd worden in de doos. Zoals eerder benoemd biedt het koelblok de mogelijkheid om nog een derde ventilator te installeren. Aangezien dit in de meeste behuizingen niet past of niet logisch is (denk aan een outtake fan die op dezelfde positie zit) is de test afgenomen met twee ventilatoren.

De ventilator maakt in vergelijking met de Noctua NH-D14 iets meer geluid, hoewel dit onder normale omstandigheden nauwelijks hoorbaar is. De koeler weet verbazingwekkend goed de NH-D14 achter zich te laten, met maar liefst vier graden celcius verschil wanneer de processor overklokt wordt. De middenklasser van Xigmatek brengt het samen met de Noctua NH-CP12P SE14 het slechtst vanaf (oké, de standaard koeler van Intel zelf is nog slechter).



Als laatste wil ik opmerken dat de koeler zeer slecht leverbaar is in Nederland. Voor een snelle levering van de koeler verwijs ik jullie graag naar de site van Caseking waar de koeler voor zo’n 85 euro te koop is.