2min

Tags in dit artikel

Inleiding

Vandaag ligt er een relatief onbekend merk op de testtafels van het Techzine testlab. Phanteks wordt sinds kort door onze Oosterburen (Caseking) geïmporteerd en richt zich met name op de Europese markten. Het nationalistische hart gaat toch iets harder kloppen als men erachter komt dat het bedrijf haar ontwerpteam in Nederland gevestigd heeft. Dit team bestaat, aldus Phanteks, uit creatieve onderzoekers, designers en ontwikkelaars die luisteren naar wat gamers nodig hebben.De tweede koeler die ze op de markt brengen richt zich op het topsegment binnen de luchtkoelermarkt. In eerste instantie lijkt het tower model erg op de door Noctua gelanceerde NH-D14 die toen furore maakte als één van de beste koelers op de markt. Met een adviesprijs van 85 euro is de koeler niet voor iedereen weggelegd, of de prijs gerechtvaardigd is merk je verderop.

Ter afwisseling is de koeler in verschillende kleuren beschikbaar, waaronder oranje, rood, wit en het door ons gereviewde blauwe model (idealiter zou ik natuurlijk oranje moeten reviewen). Gekscherend gaan we er maar vanuit dat er geen verschil in prestaties is tussen de verschillende kleuren. Waar overigens wel verschil in zit, is de prijs. Hoewel Phanteks één adviesprijs hanteert, zijn de verschillen in prijs bij de (e-)retailer zo’n vier euro, variërend welke kleur je wil.


Dat de Phanteks erg veel op Noctua-producten lijkt zal gaande weg de review wel duidelijk worden. Wel moet al direct gezegd worden dat het erop lijkt dat Phanteks geprobeerd heeft te innoveren.