1 min

Prestaties (GPU)

Omdat gaming op smartphones met de dag belangrijker wordt, hebben we er voor gekozen om ons aanbod aan grafische benchmarks uit te breiden. We zijn voornemens om NeoCore na verloop van tijd te laten vervallen, omdat deze test tegenwoordig te licht is. Dit wordt met de Optimus 4X HD nog maar eens bevestigd, doordat de score een maximum van 59.9 bedraagt. Dit zal dan ook de laatste keer zijn dat de Neocore test wordt meegenomen in een smartphone-review.



NenaMark 2 is een wat zwaardere test waarin een omgeving gerenderd moet worden terwijl de camera constant in beweging is, wat zwaar is voor het toestel. Een framerate van 50 frames is echter dik in orde. De Optimus 4X HD streeft de One X ditmaal voorbij, maar de Galaxy S III is ongrijpbaar.



In GLBenchmark kan de gebruiker meerdere benchmarks kiezen. Wij kozen er voor om de Egypt-test op zowel standaard als hoge kwaliteit te draaien. Deze test is voornamelijk op hoge kwaliteit erg uitdagend voor de huidige smartphones.

Helaas blijkt de Optimus 4X HD niet in staat te zijn om de High-test te draaien, we krijgen de melding FSAA not supported. De normale test wordt wel gewoon gedraaid en dat gebeurt met een framerate van 45 frames. Dit is oké, maar duidelijk minder dan de concurrerende toestellen.