2min

Conclusie

Dat Samsung de Galaxy Note 10.1 zijn vlaggenschip van de tabletmarkt voor 2012 noemt, is op dit moment wel terecht. Eerlijk is eerlijk: de prestaties van de Galaxy Note 10.1 zijn uitzonderlijk goed. Ook de toevoeging van de S-Pen, waarvan ik nog steeds niet helemaal was overtuigd toen ik aan de review begon, snap ik nu beter.

Na enige oefening en geduld kan je best makkelijk aantekeningen of schetsen maken met de S-Pen. Je moet hier echter wel de persoon voor zijn. Sommigen gebruiken liever gewoon pen en papier om het later in een tekstverwerker of spreadsheetprogramma uit te werken. Doordat de tablet is uitgerust met zeer goede hardware, behoort ook videobewerken tot de opties. Goed, qua mogelijkheden moet je je er niet te veel bij voorstellen, maar het kan.

Ook het aanpassen en bewerken van foto’s is mogelijk. Dit is alweer een stukje uitgebreid. Langzaamaan laat Samsung dus zien dat de tabletmarkt echt volwassen begint te worden en er steeds meer mogelijkheden bij komen.

Er is echter ook een keerzijde: Samsung heeft ervoor gekozen om flink te investeren in de Galaxy Note 10.1, wat ongetwijfeld de nodige onderzoeks- en ontwikkelkosten met zich mee zal hebben gebracht. Hierdoor was het kennelijk niet mogelijk om voor een beter scherm te gaan met een hogere resolutie, zoals Apple met de nieuwe iPad heeft gedaan. Iets wat toch wel wenselijk is, zeker als je creatief bezig bent.

Hiermee krijgt de consument die op zoek is naar de beste tablet van dit moment de keuze voorgeschoteld of deze liever wil tekenen of liever een tablet heeft met een bijzonder goed en scherp scherm, waarmee je bijvoorbeeld weer prettiger teksten kan lezen. Qua prestaties ontlopen de tablets elkaar namelijk niet genoeg om duidelijke verschillen te laten zien en qua prijs zijn ze identiek. Als ik dan moet kiezen, is deze tablet echt mijn tweede keuze en zou ik toch liever gaan voor het betere scherm.
8.5
  • Heel goede prestaties;
  • Creatief bezig zijn met S-pen;
  • Snel en makkelijk video bewerken;
  • Geen hoog resolutie scherm of hoge DPI;
  • Bellen met een tablet? No way!
  • Prijs;