2min Devices

Review: Samsung Series 5 (NP550P5C-T01NL)

Inleiding

De laatste tijd hebben we ons op Techzine voornamelijk gericht op ultrabooks, maar ook de gewone laptops blijven de markt bestormen. Zo brengt Samsung de Series 5 NP550P5C uit in Nederland. Deze laptop biedt qua hardware aanzienlijk meer dan de gemiddelde ultrabook en is ook aanzienlijk goedkoper, maar daar tegenover staat natuurlijk wel een grotere behuizing en een hoger gewicht.

De Series 5 NP550P5C bevat een harde schijf met 1 TB opslagruimte. Het gaat hier natuurlijk niet om een supersnelle SSD, maar om een conventionele magnetische schijf. We verwachten dan ook geen indrukwekkende opstarttijden van de Series 5 NP550P5C. Daar tegenover staat dan natuurlijk wel een flinke opslagruimte.

Review: Samsung Series 5 (NP550P5C-T01NL)

Wat betreft rekenkracht moet de Series 5 NP550P5C het doen met een Intel Core i5 3210M-processor uit de Ivy Bridge-reeks. Deze processor heeft twee rekenkernen en werkt vier draadjes tegelijkertijd af. Wat betreft werkgeheugen is deze laptop voorzien van maar liefst 6 GB.

De videokaart heeft daarnaast ook nog eens 2 GB discreet werkgeheugen. Het gaat hier om een NVIDIA GeForce GT 630M met ondersteuning voor de Optimus-technologie. Met deze technologie wordt de laptop in staat gesteld om eenvoudig te schakelen tussen twee videokaarten. In het geval van de Series 5 NP550P5C gaat het dan om de GT 630M en de grafische kern in de Ivy Bridge-processor. Het voordeel van deze mogelijkheid is dat de grafische kern van Ivy Bridge aanzienlijk zuiniger is dan de GT 630M.

Het beeldscherm van de Series 5 NP550P5C is eveneens niet voor de poes, het gaat om een 15,6 inch HD+ LED-scherm en dat een resolutie van 1600 bij 900 kan weergeven. De bovenste laag van het scherm is overigens ontspiegeld, zodat het ook met flink wat tegenlicht goed mogelijk is om het beeld zonder enkele moeite te bekijken.

Voor een prijs van 999 euro wisselt de Series 5 NP550P5C van eigenaar. De laptop is enkel in één kleur verkrijgbaar en dat is Stainless Steel.