2min

Tags in dit artikel

, , ,

Inhoud en ontwerp

Inhoud


Samsung gaat niet alleen met de Galaxy Beam zelf een eigen kant op, ook de inhoud van de verpakking is verrassend te noemen. Want naast de telefoon zelf vind ik een bureaustandaard en een extra accu terug. In mijn periode als recensent ben ik nog niet eerder dergelijke accessoires bij een telefoon tegengekomen en om die reden ben ik onder de indruk van Samsung’s keuzes. Het is altijd leuk om extraatjes te ontvangen, al weet je natuurlijk wel dat je er gewoon voor betaalt.



De bureaustandaard kent naar mijn mening wel een groot euvel, en dat is dat de Beam er wel in kan worden geplaatst, maar dat deze dan niet op kan laden. Wat er wel wordt opgeladen is de extra accu die zich eventueel ook in het bureaustandaard bevindt. Ik vind dit een aparte keuze van Samsung. Waarom immers niet beide accu’s tegelijk opladen?

In de verpakking vinden we verder natuurlijk nog een acculader met USB-poort, een USB-kabel en een in-ear headset met acht verschillende rubbertjes voor verschillende maten oren. Als laatste zijn er natuurlijk ook de nodige handleidingen, garantiebewijzen en waarschuwingsblaadjes terug te vinden.

Ontwerp


Zoals gezegd, de Galaxy Beam is dik. Dat is voor een groot deel te danken aan de ingebouwde beamer, die ongetwijfeld veel ruimte nodig heeft. Zonder die beamer had de rest van de hardware meer verspreid kunnen worden en was het toestel aanzienlijk dunner geweest. Maar de beamer is er natuurlijk gewoon wel, want het is het speerpunt van dit toestel.



De Galaxy Beam oogt robuust en is dat ook. Als je hem zou laten vallen, zal het toestel het waarschijnlijk zonder noemenswaardige schade overleven, afhankelijk van de vallengte en het type ondergrond, natuurlijk. Dat het toestel tijdens zijn leven wel eens zou kunnen vallen is overigens niet ondenkbaar. De achterkant is ondanks een dunne rubberen laag redelijk glad en omdat het toestel zo dik is, voelt deze zeker niet als gegoten aan.

De Beam bestaat enkel in een zwarte uitvoering. Doordat de zijkant geel is heeft het toestel echter toch een interessant, zelfs sportief uiterlijk. Als je even geen rekening houdt met de dikte van het toestel, zou je zelfs kunnen zeggen dat het ontwerp best aantrekkelijk is.