2min

Inleiding

De Samsung Galaxy Note is een merkwaardige vertoning. Op het eerste oog zal de consument denken dat de Note een tablet is. Met het scherm van 5,3 inch is dat immers logisch, wie gaat er nou met een telefoon van die grootte staan bellen? Samsung denkt daar blijkbaar anders over. De Galaxy Note ís immers een telefoon, maar wel een telefoon die de grens tussen telefoon en tablet doet vervagen.

Het scherm is dan ook het meest opvallende onderdeel aan de Galaxy Note op het eerste gezicht. Echter, hier blijft het niet bij. Als de Note beter wordt bekeken valt echter nog iets op. Een Stylus, dat is al weer even geleden dat we die bij een telefoon zagen. Omdat het scherm zo groot is, valt er nog wel iets voor deze toevoeging te zeggen. Het is echter ook prima mogelijk om met je vingers commando’s in te voeren. Wat het beste werkt laat ik nog even in het midden.Qua hardware is de Galaxy Note aardig voorzien. Een 1,4 GHz. processor is het kloppend hart van het systeem. De processor wordt bijgestaan door een Mali 400 GPU en één gigabyte aan werkgeheugen. Dit is zeker niet slecht, maar het beste punt, naast het scherm, moet nog komen. Dat is namelijk de camera die men op de achterkant van het toestel terugvindt. Deze heeft een resolutie van 8 megapixel en stelt de gebruiker in staat om video’s in een 1080p-resolutie te schieten. Ook de camera voorop de Galaxy Note is bovengemiddeld met een resolutie van 2 megapixel. Deze lenzen komen overeen met die van de Galaxy S II. Qua hardware klinkt de Galaxy Note dus zeker niet verkeerd en we zijn dan ook aardig benieuwd naar de prestaties van het toestel.

Wie wel in is voor al deze brute kracht, zal echter ook flink in de buidel moeten tasten. Met een prijs van 560 euro is de Note immers allesbehalve goedkoop. De Samsung Galaxy S II, het paradepaardje van Samsung, gaat immers al voor ongeveer 420 euro over de toonbank.De Galaxy Note is aangekondigd in twee varianten welke verschillen in de opslagruimte welke 16 of 32 GB bedraagt. Door de mogelijkheid om het geheugen uit te breiden middels een Micro SD-kaartje is het echter logisch dat vooralsnog alleen de 16 GB-versie op de Nederlandse markt verkrijgbaar is.