Software

De Nokia 808 PureView is voorzien van Nokia Belle, wat zoals de naam al doet vermoeden wordt ontwikkeld door de Finse fabrikant. Nokia heeft zich met Belle gericht op het doorvoeren van een aantal verbeteringen in de snelheid en NFC-ondersteuning.

Snelheid


Dankzij de snellere hardware en de programmatuur van Nokia Belle zouden Belle-apparaten sneller moeten kunnen browsen, downloaden en makkelijk kunnen multitasken. Zo is er in plaats van de oude schakelaar voor apps een live-overzicht van open applicaties ontwikkeld waar gebruikers eenvoudig door kunnen bladeren.NFC


Nokia pakt echt uit als het gaat om features die met NFC te maken hebben. Nokia Belle-toestellen hebben NFC-capaciteiten en kunnen onderling muziek, video’s en bestanden delen. Dit werkt echter ook met toestellen met een ander besturingssysteem erop, zoals Windows Phone 7 van Microsoft.

Natuurlijk kan je ook NFC-tags uitlezen om informatie te verkrijgen vanuit die tag. Verder is het mogelijk om makkelijk te pairen met NFC-apparatuur zoals speakers en koptelefoons. Of je logt gewoon eenvoudig in op een Foursquare-locatie door even met je telefoon op een NFC-tag te tikken.

Een leuke eigenschap is dat gebruikers ook via NFC een game kunnen spelen op twee telefoons. Nokia heeft zelf de game BounceBoing Battle van Rovio toegevoegd, welke met twee toestellen gespeeld kan worden. Eventueel is het ook mogelijk om deze game via bluetooth te spelen.


Kleine aanpassingen


Nokia Belle is voorzien van zes homescreens waarop allerlei widgets geplaatst kunnen worden, zoals de meeste lezers wel kennen van Android. Voorheen bevatte het besturingssysteem slechts drie homescreens. Het is een geweldige manier van personalisatie. De ene persoon is heel sociaal ingericht en wil van elk sociaal netwerk een widget hebben, de ander is juist meer geïnteresseerd in het nieuws of aandelen, en kan de homescreens dan naar eigen smaak inrichten. De widgets kunnen door ontwikkelaars in vijf verschillende afmetingen worden aangeleverd

Een toevoeging die we eerder al in iOS zagen, maar eigenlijk afkomstig is vanuit Android, is een pulldown taakbalk. In het geval van Nokia Belle kunnen gebruikers hier de mobiele data, WiFi, Bluetooth en geluidsmode inschakelen of aanpassen. Als WiFi bijvoorbeeld is ingeschakeld, is het mogelijk om op een nieuw verschenen icoon te drukken om de WiFi-verbinding in te stellen.

Voor het vergrendelingsscherm kunnen achtergronden worden geselecteerd en er kunnen notificaties weergegeven worden, bijvoorbeeld van gemiste telefoongesprekken.

Nokia Belle is voorzien van zes homescreens