3min

Accessoires en uiterlijk

Accessoires


Samsung levert de Galaxy Note II in combinatie met een in-ear headset waarvoor in totaal maar liefst 4 paar opzetstukjes worden aangeboden, zodat de oortjes eigenlijk in elk soort oor comfortabel zouden moeten zitten. Naast de headset vind je natuurlijk ook handleidingen, een stroomadapter met USB-poort en de bijbehorende losse USB-kabel in de verpakking.

Helaas lijkt het er dus op dat Samsung ditmaal geen hoesje voor de Galaxy Note II meelevert. Bij het origineel was dit wel het geval en natuurlijk zijn we daar inmiddels al aardig aan gewend. Dat er nu geen beschermhoes wordt meegeleverd is dus een klein minpuntje, het is echter wel mogelijk dat de winkelversie alsnog met een voucher wordt geleverd. Dat verschilt per land.


Uiterlijk


De Samsung Galaxy Note II doet afgezien van zijn afmetingen direct denken aan de Galaxy S III. Dat is op zich niet zo verwonderlijk, de originele Galaxy Note hield in grote lijnen ook het ontwerp van de Galaxy S II aan. Ik moet zeggen dat ik het uiterlijk erg stijlvol vind als ik naar de telefoon kijk, maar als ik het toestel in de hand neem, voelt het toch wel erg goedkoop aan dankzij het extreem gladde plastic waar zeer eenvoudig vingerafdrukken op achterblijven. De telefoon is ook glad genoeg om betrekkelijk eenvoudig uit je hand te glijden.

Zoals je van een hedendaagse smartphone mag verwachten, wordt het grootste gedeelte van de voorkant van het toestel ingenomen door het aanraakgevoelige scherm. In dit geval meet het scherm maar liefst 5,5 inch. In tegenstelling tot de voorganger van de Note II heeft het scherm nu een verhouding van 16:9. Boven het scherm zit de telefoonspeaker, links daarvan bevindt zich een statusled welke vrijwel onzichtbaar is. Rechts van de speaker zitten een omgevingslichtsensor, een nabijheidssensor en een camera. Onder het scherm bevindt zich de homeknop van Android. Links en rechts daarvan vind je de optie- en terugknoppen. Samsung kiest dus niet voor de multitaskknop die Google voorchijft bij moderne Androidtoestellen. Ook deze aanraakgevoelige knoppen zijn vrijwel onzichtbaar, wanneer ze niet verlicht zijn, wat de telefoon een minimalistischer uiterlijk meegeeft.



De achterkant van de telefoon bevat de 8 megapixel camera en een LED-flitser. Onderaan zitten twee kleine inkepingen waarachter zich een speaker bevindt. De linker zijkant bevat de dubbele volumeknop. De rechter zijkant huisvest de standby-knop. Er is helaas geen camerasluiterknop op de telefoon te vinden.

Aan de bovenkant van de Note II vind je de tweede microfoon welke gebruikt wordt voor het filteren van achtergrondgeluid. Verder is hier ook de aansluiting voor headsets en koptelefoons gesitueerd. Aan de onderkant vind je de primaire microfoon, een micro USB-aansluiting en de S Pen, welke dus normaal gezien in de behuizing steekt. De Note-phablets kan je namelijk niet alleen aansturen met je vingers, maar ook met een stylus.