2min

Prestaties (GPU)

In NenaMark 2 scoort de Galaxy Note II prima. Deze test lijkt voor de vlaggenschepen van tegenwoordig geen grote uitdaging meer te vormen, getuige de score van rond de 60 FPS. Deze test zal Techzine binnenkort dan ook niet meer gebruiken.



De test in GLBenchmark is al op de schop genomen. Waar we eerder gebruik maakten van GLBenchmark 2.1.5, zijn we overgestapt op GLBenchmark 2.5.1, waarin er qua tests meer vrijheid is. We kozen er voor om tests zowel onscreen als offscreen te draaien.

Het verschil tussen de onscreen- en offscreen-tests is de resolutie van de beelden. Bij de onscreen-test is dit de resolutie van het scherm, dus dat is per telefoon anders en aan deze score valt wel op te maken hoe goed het toestel op de eigen resoluties scoort, maar niet direct hoe goed de GPU is. Bij de offscreen-tests wordt altijd op een resolutie van 1920×1080 ofwel Full HD getest, wat dus wel een indicatie geeft van de GPU-capaciteit.

Niet alle telefoons die Techzine gebruikt heeft voor de tests blijken geschikt te zijn voor de GLBenchmark 2.5-test. Gelukkig zit er ook een klassieke mode in deze test, waardoor we ook nog de test van GLBenchmark 2.1.5 kunnen draaien.

De Galaxy Note II weet de grafische beloften van de Mali-400MP-kern waar te maken, want de scores zijn gewoon goed. De iPhone 5 is de enige telefoon die duidelijk beter scoort, maar dat is eigenlijk ook conform de verwachtingen. De iPhone 5 is momenteel echt een klasse apart in dit opzicht.

Van de Android-toestellen weet de Galaxy Note II de beste scores neer te zetten. Niet alleen voor een goede multimedia-ervaring kan je bij deze smartphone terecht, een spelletje spelen zal ook niet gauw een probleem opleveren.