2min

Prestaties (CPU & Accu)

CPU


In BenchmarkPi wordt het toestel bevolen om het getal Pi éénmaal te berekenen. De score die je terugvindt in de grafiek is de benodigde tijd in milliseconden. De Xperia T scoort hier erg goed, zoals van een quad-coresysteem ook verwacht mag worden.


In CPU Benchmark wordt eenzelfde proces doorlopen als in BenchmarkPi, al maakt de ontwikkelaar van het programma niet volledig duidelijk wat voor berekening er wordt opgevraagd. Opnieuw is de score in de grafiek de benodigde tijd in milliseconden. In deze test zet de Galaxy Note II eveneens een tweede plaats op zijn conto. Opnieuw een goede prestatie van Samsung.


Accu


De Galaxy Note II is voorzien van een 3100 mAh-accu en dat is voor een smartphone niets minder dan indrukwekkend. Natuurlijk heeft Samsung ook de ruimte voor een dergelijke accu en het is ook een vereiste bij zo’n groot scherm, want dat is een van de grotere energievreters.

Sinds kort meten we zelf de accuprestaties van de smartphones met behulp van AnTuTu Tester. Deze benchmark geeft een score aan de hand van de accuprestaties. De prestaties worden gemeten met behulp van een lange test, waarbij het systeem vol wordt belast. Hoe langer de accu het uithoudt, hoe hoger de score. Hoger is dus beter.

Samsung weet over het algemeen goed te scoren in deze test, maar de accu van de Galaxy Note II scoort in dit geval wel het minst goed van alle Samsung-toestellen. Een score van 622 is echter nog altijd zeer netjes en dat merk je ook bij het dagelijks gebruik. De Note II houdt het met eenvoud een dag vol, maar een tweede dag zal er normaal gezien niet in zitten. Dit is helaas doodgewoon bij smartphones.