3min

Tags in dit artikel

, , ,

Uiterlijk, hardware en bouwkwaliteit



Air Music Streamer


De Air Music Streamer is het grootste onderdeel uit de Air Music-set. Dit kastje is aan de voorkant voorzien van drie LEDs, hoewel er vier openingen zijn gemaakt, wat een slordigheid in het ontwerp lijkt. De LEDs geven aan of er gebruik wordt gemaakt van de WiFi- of LAN-verbinding en of het kastje is ingeschakeld.

De achterkant is voorzien van een USB- en LAN-poort. Wat het idee achter de USB-aansluiting is, is onbekend. Verder is er een COAX-output en optische audio-poort. Voor analoge audio vind je een jack-plug en twee tulp-aansluitingen. Om speakers aan te sluiten kan je zowel draad als banaanstekkers gebruiken, wat op zich gebruiksvriendelijk is. Er zijn vier uitgangen voor geluid waarmee je twee speakers aan kan sluiten. Op de achterkant bevindt zich als laatst ook nog een aansluiting voor de voeding en een aan/uit-schakelaar.

Aan de linkerzijkant zitten drie knoppen, respectievelijk voor het selecteren van de WiFi- of LAN-verbinding, het inschakelen van de WPS-functie en als laatste is er een knop om de instellingen volledig te herstellen.

Binnen in de Air Music Streamer is een versterker van 2x 20 Watt terug te vinden. Het is dus mogelijk om de Streamer als versterker te gebruiken, maar ook speakers zonder vereiste voor actieve versterking kunnen gebruikt worden met dit kastje.



Air Music Amplifier


Ook de Air Music Amplifier bevat dezelfde drie LEDs en aan de zijkant van het apparaat zijn dezelfde knopjes terug te vinden. De achterkant bevat dezelfde aansluitingen, min de banaanstekker-aansluitingen en de COAX-output.



Wireless Audio Bridge


De Wireless Audio Bridge is bedoeld om de streamers op aan te sluiten via een draadloze verbinding. Kies je voor een LAN-verbinding, dan heb je dit onderdeel natuurlijk niet nodig. Het kastje bevat aan de voorkant vier LED’s welke dienen als indicator voor LAN, WPS, WiFi en stroom. Opvallend is dat er op dit kastje de term WLAN vermeld staat, terwijl op de andere kastjes WiFi staat.

De Audio Bridge wordt van stroom voorzien met een micro USB-poort waarvoor ook een stroomadapter wordt geleverd. Er dient ook een LAN-kabel aangesloten te worden.

Bouwkwaliteit


De kwaliteit van de verschillende onderdelen van de Wolfgang Air Music is matig. De kastjes voelen door het glanzende plastic erg goedkoop aan en zijn erg licht. Het lijkt er op dat de kastjes net zo goed ter grootte van de gemiddelde smartphone hadden kunnen zijn.

Het is daarnaast ook niet te zeggen dat de kastjes erg stevig aanvoelen. Een ferme druk op de bovenkant laat de behuizing zomaar een paar millimeter indeuken en aan de onderkant is het nog stukken erger doordat daar sleuven voor koeling zijn aangemaakt, wat de stevigheid van dat oppervlak niet ten goede komt.