2min

Tags in dit artikel

, , ,

Conclusie

De Wolfgang Air Music-set is voor zijn prijs een leuk aanbod. Mocht je echter overgaan tot aankoop, dan mag je je verwachten aan een hele hoop kwellingen gedurende het aansluiten. Dat de mobiele applicaties aardig instabiel zijn is een groot nadeel, de meegeleverde JRiver-software maakt echter wel weer wat goed. De UPnP-standaard blijft echter een groot drama en het komt regelmatig voor dat de set ineens ongewilde commando’s doorkrijgt waardoor de muziek ineens stopt of juist start, al dan niet bij een geheel ander nummer.

Als de boel eenmaal goed werkt, dan werkt het ook aardig. Samenwerking tussen verschillende apparaten is echter slecht, dat merk je bijvoorbeeld als je met twee smartphones bezig bent met de Wolfgang Air Music-set. Het toestel dat niet het laatste commando heeft geleverd wordt nooit up-to-date gehouden en toont bijvoorbeeld bij ‘Now Playing’ een nummer dat al niet meer afgespeeld wordt. Daarnaast kan het zomaar zijn dat de set de volgende dag weer niet goed functioneert.

De geluidskwaliteit is vooral via de analoge uitgangen niet goed. Als je je speakers digitaal aansluit wordt het er gelukkig aanzienlijk beter op.

In de prijsklasse van de Wolfgang Air Music-set is er weinig beters en completers te vinden dan deze set, maar dan moet je wel een flink aantal haken en ogen voor lief nemen. Omdat de software voor smartphones van abominabele kwaliteit is en de gehele ervaring vaak instabiel is, is dit geen regelrechte afrader, maar wel een interessante mogelijkheid. Wil je een onbezorgde ervaring hebben, spaar dan echter liever door.
5.4
  • JRiver-software zorgt voor redelijke ervaring;
  • Meest complete set voor deze prijsklasse;
  • Mobiele applicaties zijn zeer instabiel;
  • Bouwkwaliteit is matig;
  • Analoge versterker geeft weinig lage tonen door;