2min

Inleiding

De HTC Windows Phone 8S is de goedkoopste Windows Phone 8-smartphone die op dit moment te verkrijgen is. Daarnaast is dit toestel ook het kleinere broertje van de HTC Windows Phone 8X, welke we in november al aan een review onderworpen. De HTC Windows Phone 8X is met een prijs van rond de 500 euro het high-end model en we kunnen eigenlijk wel stellen dat deze HTC Windows Phone 8S met een prijs van rond de 270 euro een budgetmodel is.

Het mooie aan Windows Phone 8 op dit moment, is echter dat er slechts één processor ondersteund wordt. Hierdoor hebben de high-end toestellen ongeveer dezelfde prestaties als de goedkopere toestellen. Het verschil moet dus op andere aspecten gemaakt worden. Fabrikanten kunnen het verschil maken op het gebied van het scherm, het werkgeheugen, de opslagcapaciteit en de camera. Het grote voordeel voor de gebruikers van dit toestel is dat alle apps gewoon goed draaien op het toestel, bij Android merk je nog wel eens dat sommige apps simpelweg te zwaar zijn voor de goedkopere toestellen. Dat zal bij de goedkopere Windows Phone 8-toestellen zeker niet het geval zijn.

Als we het toestel snel bekijken, dan zien we meteen aan de specificaties dat op eerder genoemde punten ook stevig is bespaard door HTC. Om te beginnen is dit de kleinste Windows Phone 8 smartphone, het scherm meet namelijk slechts 4 inch. Ook op de opslagcapaciteit is met slechts 4GB flink bezuinigd, maar gelukkig is er wel een micro SD-slot om de opslagcapaciteit uit te breiden. Verder zien we dat HTC de hoeveelheid RAM-geheugen heeft gehalveerd in verhouding tot de andere Windows Phone-toestellen. Ook het aantal megapixel is teruggebracht tot 5, al is de lens van de camera net zo belangrijk, zo niet belangrijker. Dit gaan we later uitgebreid testen.Op het eerste oog zijn we eigenlijk best wel te spreken over dit toestel van HTC. De specificaties zijn in verhouding tot de andere Windows Phone 8-toestellen wel wat minder, maar zoals gezegd, de processor niet en dat is een zeer belangrijk onderdeel. De prijs van dit toestel is daarnaast bijzonder scherp, want alle andere Windows Phone 8-toestellen zijn stuk voor stuk minimaal 200 euro duurder. Tijd om alles tot in detail te bekijken op de volgende pagina’s!