2min

Tags in dit artikel

, , ,

Inleiding

HTC is er met de lancering van Windows Phone 8 als de kippen bij om nieuwe toestellen op de markt te zetten. In Nederland is HTC zelfs eerder dan Microsoft’s grote partner Nokia. HTC lanceert de Windows Phone 8X en Windows Phone 8S. In dit artikel gaat onze aandacht uit naar het topmodel, de Windows Phone 8X.

Dankzij de ruimere hardwareondersteuning van Windows Phone 8 is het voor smartphone-fabrikanten nu mogelijk om indrukwekkendere hardware te gebruiken voor hun toestellen. Zo is de HTC Windows Phone 8X voorzien van een dual-core processor, wat met Windows Phone 7 geen mogelijkheid was geweest. Deze Snapdragon Krait-processor draait op een kloksnelheid van 1,5 GHz en biedt daarmee veel meer kracht dan welk Windows Phone 7-toestel dan ook.


Verder is de HTC Windows Phone 8X ook in andere opzichten voorzien van goede hardware en mag het toestel met recht als één van de topmodellen van de line-up van Windows Phone 8 gezien worden. Ook qua uiterlijk spreekt de HTC Windows Phone 8X tot de verbeelding. HTC volgt de lijn die Nokia met de Lumia-serie inzette, maar er wordt toch een duidelijke eigen draai aan gegeven om de eigen identiteit uit te stralen.

De HTC Windows Phone 8X vind je momenteel in de prijsvergelijker van Techzine terug voor een prijs van ongeveer 500 euro. Er zijn momenteel twee varianten van het toestel te krijgen; een volledig zwarte Windows Phone 8X, maar er is ook een Windows Phone 8X met een paarse behuizing te krijgen, deze kost momenteel eveneens ongeveer 500 euro. In totaal zijn er vier kleuren, HTC gebruikt hiervoor de volgende namen California Blue, Graphite Black, Flame Red en Limelight Yellow. Alleen de eerste twee varianten zijn in Nederland beschikbaar.

Techzine bedankt Belsimpel.nl voor het beschikbaar stellen van het reviewexemplaar.