Inhoud, uiterlijk en bouwkwaliteit

Inhoud


De verpakking van de HP Envy x2 PC bevat natuurlijk de tablet en het bijbehorende dockingstation. Verder is er helaas niet voorzien in leuke extra’s zoals bijvoorbeeld een hoes of een stylus. De koper moet het doen moet een aantal handleidingen en een acculader.

Voor deze prijs had HP best wat extraatjes mee mogen leveren. De Envy x2 PC is de duurste Windows 8-tablet met een Atom-processor die we tot nog toe langs zagen komen, maar qua accessoires onderscheidt de tablet zich niet.


Uiterlijk


De Envy x2 PC heeft een vrij generiek uiterlijk. Van veel populaire tablets is wel een elementje terug te vinden in het ontwerp. Dat is in principe niet erg als het geheel gewoon goed ontworpen is, bij deze HP Envy X2 ben ik wel tevreden over het uiterlijk.

De voorkant van de Envy x2 PC is natuurlijk voorzien van een groot scherm, in dit geval met een afmeting van 11,6 inch. Boven het scherm zit een camera, aan de onderkant aan aanraakgevoelige Windows-knop waarmee gewisseld kan worden tussen de Modern UI en de laatste actieve applicatie.

De achterkant van de Envy x2 PC herbergt eveneens een camera, vergezeld door een flitser. Aan de linkerkant zit een knop om de tablet aan of uit te zetten, de rechterkant herbergt een volumeknop. Deze knoppen zijn op zich mooi weggewerkt in de behuizing, maar zijn vanaf de voorkant wel vrij lastig te vinden omdat ze helemaal niet uitsteken. Dat is dan ook vrijwel het enige puntje van kritiek dat ik heb op het ontwerp van deze tablet.Onderaan de tablet vind je aan de linkerkant een micro SD-poort, in het midden de propriëtaire aansluiting voor de acculader en rechts zit een gecombineerde audio-poort waar een headset op kan worden aangesloten. Er zijn ook nog twee inkepingen waar het dockingstation zich vastgrijpt aan de tablet.

Bouwkwaliteit


De behuizing van de Envy x2 PC is stevig, ook bij veel druk is er weinig flexibiliteit. HP heeft gebruik gemaakt van hoogwaarde materialen zoals metaal en dat betaalt zich bij de bouwkwaliteit vrijwel altijd uit. Ook is de afwerking uitermate goed. Dit is het eerste grote verschil tussen deze HP-tablet en de tablets van Acer en Samsung. Helaas is het wel zo dat er vlekken ontstaan op het scherm als je er hard op drukt.