2min

Tags in dit artikel

, , ,

Accessoires en uiterlijk

Accessoires


De Galaxy S III Mini wordt door Samsung voorzien van de standaard accessoires. Een in-ear headset met drie paar opzetstukjes en een setje papieren handleidingen en waarschuwingen. In plaats van de veelvoorkomende adapter met USB-aansluiting, heeft de Mini een USB naar micro USB-kabel en een losse micro USB-adapter.

Uiterlijk


Zoals je zou denken lijkt de Mini erg op de grote broer, de Galaxy S III, maar dan kleiner. Behalve kleiner is hij ook een stukje forser, met 9,9 millimeter is de Galaxy S III immers 1,3 millimeter dikker dan de voorganger. Verder is het design indrukwekkend zoals vertrouwd.


De 4 inch display heeft een vergelijkbare dunne bezel en het model draagt de herkenbare fysieke knop onder het scherm. Naast die drukknop zijn ook twee aanraakgevoelige-knoppen te vinden, die oplichten na aanraking. Bovenin vind je het logo, de VGA-camera, de licht- en nabijheidsensoren en een speaker voor de telefoongesprekken.


De achterkant is helemaal glad en draagt het logo van Samsung. Daarboven vind je een flitser en 5 megapixel camera. Naast de camera is plaats gemaakt voor de achterspeaker. Bovenin zit de 3,5 millimeter jack-input.

Aan de zijkanten zijn de dubbele volumeknop links en de standbyknop rechts present. De Mini voelt ondanks de plastic huls stevig aan.



De rand van het toestel heeft een paarlemoerachtige glans, wat het design onderscheidt van concurrenten. Het kleine verschil met de Galaxy S III is te vinden in de rondingen. De ronde hoeken lopen op de vlakte en in de diepte iets verder uit en geven de Mini een organische, bolle look.

Het voordeel van een kleine telefoon is het bedieningsgemak. Het toestel ligt lekker in de hand en ik heb persoonlijk geen problemen met de traditionele achterkant van glad plastic. Het model voelt stevig aan en kan goed tegen druk op het scherm.

Haal je de plastic achterkant van het toestel, dan voelt dat plaatje ineens een stuk minder stevig. Het plastic is ook gevoelig voor krassen en heeft al een beschadiging opgelopen tijdens de test. Sleufjes voor de sim- en geheugenkaart zitten binnenin de telefoon.

De Mini is voor de liefhebber verkrijgbaar in een scala aan kleuren. Je kunt kiezen tussen rood, blauw, bruin, wit, zwart en grijs.