4min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties (GPU)

De Samsung Galaxy S III Mini draagt de Mali-400 processor die zijn voorganger ook heeft. Het is een prima GPU die eerder al heel aardige resultaten gaf.

De prestaties die het model in de CPU mist maakt het min of meer goed met de grafische kracht. De GPU scoort bovengemiddeld, mede dankzij het kleine scherm en de lage pixeldichtheid.


De lage resolutie maakt het de Mini gemakkelijker in de Onscreen grafische test. Hij komt dicht in de buurt van de Galaxy S III, wat in de praktijk wel klopt als je puur op frames per seconde afgaat. De kracht is met de test niet te vergelijken, omdat de lage resolutie de Mini een streepje voor geeft als je puur naar de getallen kijkt.


In de offscreen-test worden toestellen geforceerd om in Full HD-resolutie aan de slag te gaan, ook al kan het scherm dat niet aan. Waar het bij de onscreen-test dus niet kan, is het bij de offscreen test juist wel goed mogelijk om de GPU’s met elkaar te vergelijken.

De framerate van de Mini wordt gehalveerd als de systemen op gelijke voet staan. Hoewel de smartphone ver onderaan eindigt is het geen onaardige score. We weten wel dat de Mali 400 GPU tot veel meer in staat is, maar niet in combinatie met de overige hardware.