Uiterlijk en specificaties

Uiterlijk


Het uiterlijk van een router is in principe onbelangrijk, omdat deze meestal uit het zicht worden neergezet. Dingen zoals de indeling van een router, de plaats van de ledjes en aansluitingen zijn echter wel belangrijk. Net als natuurlijk de aan- of afwezigheid van sommige poorten.


Deze TP-Link N600 is een plat model zoals vrijwel alle routers. De bovenkant is compleet in hoogglans zwart uitgevoerd, met midden bovenop het merk TP-Link in grijze letters. Aan de voorzijde van de router vinden we maar liefst 10 statusledjes en het typenummer N600. De 10 statusledjes zijn van links naar rechts power, systeem, WiFi 2,4 GHz, WiFi 5 GHz, lan 1 tot en met 4, WAN en WPS. De meeste lampjes kunnen branden, knipperen of natuurlijk uitgeschakeld zijn. Knipperende lampjes betekent in veel gevallen dat er activiteit is en brandende lampjes duiden erop dat de desbetreffende functie is ingeschakeld.


Aan de achterzijde van de router vinden we uiteraard alle aansluitingen en ook enkele knoppen. Van links naar rechts vinden we hier de aansluiting voor de stroomadapter, de powerknop, een schakelaar om het draadloze netwerk uit te schakelen, USB-poort 1, twee USB-leds, USB-poort 2, de WAN-poort (blauw), vier lan-poorten (geel) en tot slot de WPS/reset-knop.

Tot slot is onderop nog een sticker met waardevolle informatie te vinden, zoals de standaard gebruikersnaam en het wachtwoord van het control panel, maar ook het Wireless-wachtwoord. TP-Link beveiligt het draadloze netwerk dus al standaard vanuit de fabriek.

Specificaties


Specificaties:
Router: TP-Link N600 Wireless Dual Band Gigabit Router TL-WDR3600
WAN-poort 1
LAN-poort 4 (1000 Mbit)
USB-poort 2 (voor printer of externe schijf)
Wireless A/B/G/N (N600 2x 300 Mbit) via de 2,4 GHz- als de 5GHz-frequentie
Antennes Extern