Accessoires, ontwerp en uiterlijk

Accessoires


De Sony Xperia L wordt met geleverd een verwisselbare accu, USB-kabel, oplader en een headset. De lader heeft een output van 850 mAh en dat is voor een telefoon uit deze prijsklasse prima. Het mag altijd meer zijn, maar toevallig hebben wij dat bij de Xperia L geprobeerd en toen bleek de telefoon niet op te laden.

Bij ons reviewmodel ontbreekt de genoemde headset, dus die hebben we helaas niet kunnen testen.

Ontwerp en uiterlijk


Als je de Xperia L bekijkt, is het direct duidelijk dat het gaat om een telefoon van de Xperia-serie. Er zit in het midden op de rechterkant van de telefoon een zilveren aan/uitknop. Deze valt op bij deze behuizing vanwege het grote kleurverschil: de behuizing is zwart, de knop zilver. De positionering van de knop is logisch, omdat hier je vingers normaal gezien op rusten. Het kan echter ook juist voor komen dat de knop een beetje in de weg zit omdat deze redelijk ver uitsteekt en je zult dan je vingers moeten verplaatsen, omdat je de knop goed voelt en deze soms niet een beetje hard aanvoelt.


De behuizing van de Xperia L is aan de achterkant gemaakt van plastic, zoals we gewend zijn van Sony heeft dit materiaal een goede grip geeft en dat zorgt ervoor dat de telefoon lekker in de hand ligt. De achterkant is heel licht gebogen en mist de strip met licht zoals we die bij veel andere Xperia-telefoons tegenwoordig zien.

Rondom het scherm is een zilverkleurige rand aanwezig en op de voorkant van dit scherm ligt het hele scherm achter een beschermde laag krasvij Schott-glas. We zien daar ook het 4,3 inch grote TFT-scherm, evenals de speaker direct boven het scherm en links ervan de front-facingcamera. De Android-knoppen zijn in het scherm geïntegreerd.


Op de achterkant zien we de 8 megapixelcamera en de led-flitser. De camera-lens steekt enigszins uit, wat ervoor zorgt dat de telefoon niet volledig stabiel op een plat oppervlak ligt. Ook zien we het Xperia-logo in het midden en even daaronder een heel klein NFC-logo’tje.

Aan de zijkanten van het apparaat vinden we vervolgens bovenop de 3,5 mm jack-in, links de micro USB-poort zonder klepje en rechts dus de aan/uitknop en de volumeknoppen.

Aan de linkerzijkant zit bovendien ook een kleine inkeping, waarmee de behuizing van de telefoon verwijderd kan worden en waarmee het mogelijk is de SIM- en microSD-kaart te plaatsen en de accu te vervangen. Het vereist enige kracht om de achterkant los te maken, maar het is zeker niet onmogelijk.

Cool is het notificatielampje van de Sony Xperia L. In plaats van een simpel ledje, wordt een gedeelte van een strip aan de onderkant verlicht. Dit ziet er erg goed mooi uit.