1 min

Inleiding

Het is nog niet zo lang geleden dat we bij Techzine het vorige vlaggenschip van Sony de revue lieten passeren. De Sony Xperia T (review) wist met een 7.0 niet echt te overtuigen en liet het op verschillende punten duidelijk liggen. Ondanks dat het hier ging om de James Bond-telefoon kleefden er aardig wat nadelen aan dat toestel.

Sony doet nu een hernieuwde poging om de high-end markt voor zich te winnen en dat doet het met de Xperia Z. Waar de Xperia T geen echt bijzondere eigenschappen had is dat bij de Xperia Z wel anders. Het meest unieke aan deze telefoon is natuurlijk de water- en stofdichte behuizing waarover je mogelijk al eerder gehoord hebt.

Daar blijft het echter niet bij, zo voorzag Sony de smartphone bijvoorbeeld ook van een Full HD-scherm met een afmeting van 5 inch, een 13 megapixel-camera en een quad-core Krait-processor die zijn werk doet op 1,5 GHz.

Al deze indrukwekkende specificaties komen echter wel met een minstens zo indrukwekkend prijskaartje. Sony heeft voor de Xperia Z een adviesprijs van 630 euro genoemd. In de prijsvergelijker van Techzine vind je het toestel op het moment van schrijven terug voor zo’n 620 euro. De prijs is dus flink te noemen, in deze review gaan we kijken of de Sony Xperia Z deze prijs ook waard is.