Inleiding

Enige tijd terug behandelde Techzine de Sony Xperia T, een telefoon die zelfs James Bond in de film Skyfall in gebruik nam. Sony heeft nu een goedkopere variant op deze smartphone in de winkels gelegd: de Xperia J. Deze smartphone heeft op het gebied van specificaties veel in moeten leveren, maar zoals het een goedkopere variant betaamt wordt het prijskaartje daardoor dan weer wel positief beïnvloed. Het is natuurlijk de vraag in hoeverre Sony de juiste snaar weet te raken met deze Xperia J.

De Xperia J heeft een single-core Cortex A5-processor met een kloksnelheid van 1,0 GHz. Dat staat in schril contrast met de processor in de Xperia T: een dual-core Krait-processor welke zijn werk doet op een kloksnelheid van 1,5 GHz. Het verschil tussen de grafische rekenkern is eveneens groot, een Adreno 200 tegenover een Adreno 225.


Dankzij het gebruik van onderdelen die wat ouder zijn, kan Sony de prijs voor de Xperia J omlaag drukken. De telefoon heeft in Nederland een adviesprijs van 265 euro. In Techzine’s prijsvergelijker kan je de Xperia J momenteel echter al vinden voor ongeveer 220 euro. De Xperia J is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren: goud, roze, wit en zwart.