1 min

Tags in dit artikel

, ,

Inleiding

De kleinste telg uit de Xperia NXT-lijn is de Xperia U. Het low-end toestel van Sony moet mensen met mindere behoeften voorzien van een aangename smartphone-ervaring. Sony wil dit bereiken door de Xperia U te voorzien van een 1 GHz. dualcore-processor, met daarbij een werkgeheugen met een grootte van 512 MB.

De doorzichtige band die de NXT-toestellen qua uiterlijk zo uniek maakt, mag ook bij de Xperia U uiteraard niet ontbreken. Een andere feature waar het Japanse concern hoog op heeft ingezet is het scherm. De resolutie van 854 x 480 pixels is voor een beeldschermdiagonaal van 3,5 inch dan ook zeker niet verkeerd.Om kosten te besparen zijn een aantal features ten opzichte van de Xperia S en P komen te vervallen, maar Sony heeft zijn best gedaan om het toestel zo compleet mogelijk te maken. Naast een 5 Megapixel-camera aan de achterkant is er ook een 0.3 Megapixel-camera aan de voorkant aanwezig voor videobellen. Ook staat er een update naar Android 4.0 gepland. Kopers van de Xperia U zullen hiervoor wel tot later dit jaar geduld moeten hebben.

Het toestel is volgens onze prijsvergelijker in de losse verkoop te vinden voor ongeveer 215 euro. De Xperia U behoort daarmee niet tot de allergoedkoopste Android-telefoons, maar door middel van deze review zullen we kijken of het een investering van een paar tientjes extra waard is.