Verpakkingsinhoud & uiterlijk

Verpakkingsinhoud


Microsoft levert zijn Surface Pro in een nette verpakking met daarin een acculader, enkele boekjes en een stylus. Er is verder weinig over de inhoud te zeggen, andere fabrikanten leveren doorgaans nog minder mee dan Microsoft in dit geval doet. Extra’s als een beschermhoes zijn desalniettemin altijd welkom.

Uiterlijk


De Surface Pro doet veel denken aan zijn minder begaafde broertje, de Surface RT. De behuizing van de Surface RT is echter ook aanzienlijk minder dik dan die van de Surface Pro. Het materiaalgebruik en het ontwerp is in grote lijnen, afgezien van die dikte, grotendeels identiek.

De voorkant van de Surface Pro is voorzien van een groot aanraakgevoelig scherm. Boven het scherm zitten een camera en een lichtsensor, onder het scherm bevindt zich een aanraakgevoelige knop, vermomd als het Windows-logo.De achterkant bevat de kenmerkende standaard waarmee de tablet rechtop kan worden gezet, ook handig als je gebruik maakt van de optionele Touch- of Type Cover, waarmee je de tablet in één klap omtovert tot een laptop. Op de standaard staat het Windows-logo afgebeeld. Bovenaan de achterkant zit een tweede camera, vergezeld door een microfoon. Deze camera heeft een hellingshoek van 22 graden waardoor je ook foto’s en video’s kunt schieten als de tablet rechtop staat met behulp van de standaard.

Aan de bovenkant vinden we een kleine speaker en de aan/uitknop van het apparaat. Onderop zit de magnetische aansluiting voor de optionele toetsenbord-cover. Aan de linkerzijde zit een koptelefoonaansluiting, een volumeschakelaar en een USB 3.0-poort van normale grootte. De rechterzijde is dan nog voorzien van een micro SD-kaartlezer, een tweede magnetische aansluiting voor de acculader en als laatste is er een mini DisplayPort-aansluiting voor de uitvoer van videosignalen. Waarom Microsoft voor deze poort gekozen heeft boven HDMI kan ik niet verklaren, maar het is nou eenmaal zo.

De meegeleverde stylus, genaamd Surface-pen, heeft een blauwe schrijfkop, een knop op de zijkant om een muisklik mee te simuleren, een clip om de pen ergens aan te bevestigen en als laatste zit er op de bovenkant van de pen nog een tweede indrukbare pen. Verderop in deze recensie meer over het gebruik van de pen.