Accessoires, design en uiterlijk

Accessoires


De LG Optimus G Pro wordt geleverd in een mooi doosje met een bijenraat-achtig patroon op de bovenkant. Hierin is de zwarte raat opgevuld met een witte kleur, waardoor het doosje van een afstand grijs lijkt. Een klein, maar toch stijlvol detail.

In het doosje ligt allereerst een klein boekje dat dienst doet als snelstartgids. Tegenwoordig is het gebruikelijk dat de volledige uitgebreide handleiding via internet te downloaden is. Hierdoor zal het dode spelmoment tussen aanschaf en daadwerkelijk gebruik van het toestel moeten worden gevuld met iets anders. Een optie is het boekje nogmaals doorlezen in bijvoorbeeld het Turks, de tweede taal waarin netjes wordt uitgelegd hoe het toestel gebruiksklaar te maken.

Tevens zijn in het doosje een USB-kabeltje en een netstroomadapter met USB-aansluiting te vinden, waarmee het toestel kan worden opgeladen. De QuadBeat Pro in-ear headset wordt geleverd met vier reserve-opzetstukjes. Het opvallende is dat bij deze headset het snoertje van de headset plat is, waardoor deze minder snel in de knoop kan geraken.Design


De minutieuze schroefjes die aan de onderkant van de Optimus G te vinden waren zijn weggewerkt en hebben plaatsgemaakt voor een doorlopende grijze streep, langs de buitenkant van het toestel. Die rand wordt breder aan de onder- en bovenkant. Hierdoor is het uiterlijk robuust maar stijlvol te noemen. De platte onderkant zorgt ervoor dat het toestel eventueel rechtop gezet kan worden, mits de ondergrond vlak is.

Het patroon van wit met grijze vierkantjes op de achterzijde geeft het uiterlijk wederom een bepaalde flitsende uitstraling.

Uiterlijk


In vergelijking met de normale Optimus G, valt op dat de middelste aanraakgevoelige home-knop onderin heeft plaatsgemaakt voor een grotere fysieke knop met een gekleurd LED-licht eromheen. Deze knop licht op bij verschillende notificaties. Naast de iets rondere hoeken in de cover zijn er aan de voorzijde geen verdere grote veranderingen op te merken. Enkel de lichtsensor en de nabijheidssensor zijn van de linkerbovenhoek naar de rechterbovenhoek verplaatst, waarbij de front facing camera het meest rechts zit.Aan de linkerzijkant zit boven de vertrouwde volumeknopjes een nieuwe knop. Met deze knop wordt de notitiefunctie geactiveerd, waarmee de gebruiker op het scherm met de vinger aantekeningen kan maken en opslaan. Erg handig wanneer er snel iets genoteerd moet worden.

De achterzijde toont enige wijziging ten opzichte van de Optimus G. Zo is de 13 megapixel camera verplaatst naar het midden bovenin en bevindt deze zich nu tussen de flitser en de luidspreker.Aan de onderzijde bevinden zich het primaire microfoontje en de micro USB-aansluiting. Het secundaire microfoontje is tezamen met de 3,5 mm audio jack-aansluiting te vinden aan de bovenzijde.

Wanneer de telefoon opengemaakt wordt door middel van het verwijderen van de plastic cover aan de achterzijde, zijn twee slots zichtbaar. Een voor het plaatsen van de micro-simkaart en een voor een optionele micro SD-kaart.