Camera


LG heeft de Optimus G Pro uitgerust met een 13 megapixel camera. Deze zorgt dat de gemaakte foto’s een maximale resolutie meekrijgen van 4208 x 3120 pixels. Deze resolutie kan worden aangepast om tot een kleiner formaat foto’s te komen. Hierbij kan worden gekozen voor 10 megapixel (breed formaat), 8 megapixel of 1 megapixel. De flitser kan worden ingezet bij zowel het maken van foto’s, als bij opnemen van video’s.

Na het openen van de camera-applicatie verschijnt een handige interface, de lens stelt zich automatisch scherp en er kunnen direct foto’s gemaakt worden. Door een eenvoudige schuifbeweging naar het video-icoontje op het scherm, kan er worden overgegaan tot het maken van een video.


Bovenin het scherm kunnen verschillende dingen worden ingesteld, waaronder de kleureffecten, witbalans, ISO-waarde, scène, focus, formaat en sluitergeluid. Ook is het mogelijk het type foto in te stellen, waarbij gekozen kan worden uit HDR, Panorama, VR Panorama, Duale Camera, Reeks-opname en Verfraaide foto. Om het trillen minder zichtbaar te maken bij het opnemen van een video, is er de anti-tril functie. Hiermee wordt het beeld automatisch gestabiliseerd.

Foto’s1: Externe belichting, 2: Slechte belichting zonder flits, 3: Zelfde, met flitser.

Bij de foto met de externe belichting is de kwaliteit redelijk te noemen. Het contrast tussen de kleuren kan wel veel beter.

Wanneer de flits erbij gebruikt wordt valt op dat de kleuren beter te onderscheiden zijn. Waar bij andere smartphones soms het verschil tussen de kleuren oranje en rood nihil is door verzadiging, zorgt de Optimus G Pro voor een scherp onderscheid hiertussen. Hierbij is bij het maken van foto’s binnenshuis de kwaliteit het beste met het gebruik van de flitser. Aan te raden is dus om de flitser handmatig aan te zetten, wanneer er met het toestel binnenshuis foto’s gemaakt worden bij beperkte externe verlichting.

1: Beweging in sportmode, 2: Buiten, van dichtbij, 3: Op korte afstand

Een tegenvaller is dat bij de sportmode de beweging in het beeld duidelijk zichtbaar is. Buiten presteert de Optimus G Pro echter optimaal, op de foto van dichtij zijn de details goed helder en scherp vastgelegd. Ook de foto genomen op korte afstand is erg scherp. Het contrast tussen het witte gebouw en de wolk daarachter is duidelijk weergegeven. Pluspunt is dat zowel de voorgrond als de achtergrond redelijk scherp is.

1: Van grote afstand, 2: Zelfde afstand, ingezoomd

De foto gemaakt van grote afstand is scherp, maar lijkt aan de zijkanten enigszins vertekend. Ook is het contrast tussen de donkere kleuren op de voorgrond laag. Vanwege de digitale zoom hoeven we van de kwaliteit van de ingezoomde foto natuurlijk niet veel te verwachten.


Video’s


Video’s kunnen worden opgenomen in Full HD 1920 x 1080 pixels. Andere opties zijn het opnemen in HD-kwaliteit (1280 x 720 pixels), TV (720 x 480 pixels), MMS (320 x 240 pixels) en MMS (176 x 144 pixels).


De opnamekwaliteit is goed terug te vinden in de gemaakte video. De auto’s glijden soepel voorbij, er is nauwelijks sprake van haperende bewegingen. De anti-trilfunctie die het toestel biedt voegt wel een bepaalde souplesse toe aan het filmen, maar daadwerkelijk trillingsvrij is de opname bij lange na niet. Dit is voor veel smartphones met een dergelijke functie een verbeterpunt.