Conclusie

De nieuwe iMacs gaan er op functioneel gebied in 2013 niet op vooruit, maar intern gezien is dat wel anders. Alle systemen zijn bijvoorbeeld voorzien van een nieuwe videokaart, Haswell-processor en ondersteuning voor de nieuwe 802.11ac WiFi-standaard.

Het zal een kwestie van tijd zijn voordat je de iMacs uit 2012 niet meer bij de winkeliers kan kopen en mocht je per se zo’n model willen hebben, dan moet je dus snel zijn. Echter, als er geen sprake is van een aanzienlijke prijsverlaging, zou ik persoonlijk voor de nieuwe variant kiezen. De iMacs zijn intern op vrijwel alle vlakken verbeterd en de prijs is ook een paar tientjes omlaag gegaan, waardoor de boel aantrekkelijker wordt gemaakt door Apple.

Het enige nadeel dat de iMacs echt hebben is dat er weinig aan te passen valt na de aankoop. Je koopt een iMac met een bepaalde processor, hoeveelheid werkgeheugen en opslagcapaciteit en in principe blijft het daar ook bij. De iMacs van 27 inch bieden overigens wel de mogelijkheid om het werkgeheugen uit te breiden.

Al met al blijven dit toch de meest gangbare all-in-ones op de markt, zeker op het gebied van productkwaliteit in combinatie met de prijs. Natuurlijk zal je eventueel als verstokte Windows-gebruiker wel moeten wennen aan een nieuwe besturingssysteem.
8.2
  • Op zo goed als alle gebieden vooruitgang;
  • Energiezuiniger door Haswell;
  • Veel configuratiemogelijkheden bij aanschaf..
  • ..maar prijs loopt wel snel op;
  • Na aankoop nauwelijks nog aan te passen;