De Galaxy Gear

Inhoud verpakking


De verpakking van de Galaxy Gear is zoals we die anno 2013 van Samsung gewend zijn. Het gaat om een doosje met houtnerven erop. Het doosje is gemaakt van gerecycled papier en is bedrukt met soja-inkt. Ik waardeer het dat een grote producent als Samsung zich op deze manier inzet voor natuurbehoud. Er is op dat gebied ongetwijfeld nog veel te winnen, maar alle beetjes helpen.

In het doosje van de Galaxy Gear vind je een bundeltje met handleidingen, een stroomadapter met USB-kabel, een soort huls voor het horloge en als laatste natuurlijk de smartwatch zelf. Ik ga verderop in dit artikel in op het gebruik van de smartwatch.

Ik vind de Galaxy Gear persoonlijk nog wat te dik. Ik ben me er echter wel van bewust dat er veel mensen zijn die uit eigen initiatief nog veel grotere uurwerken aan hun pols bevestigen. Persoonlijk ben ik juist meer van de dunne, bescheiden horloges en daar valt de Galaxy Gear nou niet direct onder.


Ontwerp & uiterlijk


Toen de eerste afbeeldingen van de Galaxy Gear opdoken, leek het horloge op uiterlijk gebied een flinke teleurstelling te worden. De uiteindelijk versie valt in dat opzicht nog aardig mee, omdat deze een stuk gelikter oogt. Samsung heeft bijvoorbeeld deels gebruikgemaakt van metaal voor de behuizing van het horloge en ook de sluiting is geheel van metaal. De sluiting is overigens wel relatief dik, mede omdat hier een speaker in verwerkt is.

Het scherm van het horloge is natuurlijk aanraakgevoelig. De Galaxy Gear bevat één knop en die zit aan de rechterzijde van het apparaat. Hiermee kan je het scherm aan en uit zetten, als je de knop langer ingedrukt houdt kan je S Voice starten. Aan de linkerzijde van de behuizing zit een microfoon. Op de onderkant van de behuizing van het horloge zitten vijf contactpunten, bedoeld om het horloge onder andere op te kunnen laden.


Het polsbandje is gemaakt van rubber en bevat verschillende gaatjes, zodat je de sluiting kunt aanpassen op je pols. Samsung heeft in het polsbandje een camera geïntegreerd, waardoor het polsbandje voor de gebruiker eigenlijk niet te vervangen is voor een ander. Dat zou een leuke toevoeging kunnen zijn om nog eens te kunnen wisselen van kleur, maar die keuze moet je dus bij de aankoop voor eens en altijd maken. Tenzij je er nog één koopt natuurlijk.