Verpakkingsinhoud, ontwerp en uiterlijk

Verpakkingsinhoud


De Motorola Moto G wordt vrij kaal afgeleverd en dat heeft natuurlijk alles te maken met het drukken van de prijs. Dat moet ergens vandaan komen en dit is zo’n aspect. In de verpakking van de Moto G vind je zodoende enkel de telefoon, een USB-kabel en een aantal boekjes.

Geen USB-lader, geen headset en ook geen hoesje. Maar om de prijs laag te houden kan ik deze beslissing prima aanvaarden. Veel mensen hebben inmiddels wel een smartphone en die hebben al jarenlang vrijwel allemaal een micro USB-aansluiting, dus je hebt ook een USB-lader die je kunt gebruiken om de Moto G op te laden. Als dit nou echt je eerste smartphone is, kan je een aparte lader kopen, of als je dat systematisch weigert: opladen met je computer of laptop. Daarnaast is dit besluit ook beter voor het milieu.


Ontwerp


De Moto G heeft ondanks zijn prijs zeker geen onaantrekkelijk ontwerp. Dat er over het ontwerp is nagedacht, zie je aan alles. Knoppen en aansluitingen zitten op prima plekken en de rondingen van de hoeken en achterzijde zorgen ervoor dat de telefoon goed in je broekzak past en lekker in de hand ligt.

Wat ik wel jammer vind is dat de Moto G enkel in de kleur zwart te koop is. Er zijn voor de achterkant weliswaar allerlei stijlvolle kleuren beschikbaar, desgewenst ook als Flip Cover. In de Verenigde Staten hebben klanten die direct bij Motorola bestellen de mogelijkheid om hun toestel direct aan te laten passen en eventueel een headset mee te laten leveren. Wij Europeanen moeten het bij aankoop echter zonder pardon doen met de kleur zwart en dat is zonde. Natuurlijk kan je wel zelf op zoek gaan naar een andere achterzijde.


Uiterlijk


Zoals je mag verwachten van een smartphone van Google-dochter Motorola, worden alle voorschriften van de zoekgigant ook braaf opgevolgd. Dat betekent bijvoorbeeld dat de Moto G geen fysieke knoppen op de voorkant heeft, deze zijn netjes in het scherm verwerkt en de indeling ervan is ook zoals Google dat wil: Terug, Thuis en Multitasking.

Boven het scherm zit een camera om videogesprekken te voeren of een foto van jezelf te maken. Verder zit hier ook een lichtsensor en nabijheidssensor, respectievelijk bedoeld om de verlichting van het scherm automatisch te regelen en om het scherm uit te schakelen als je de telefoon bijvoorbeeld tegen je gezicht houdt om een telefoongesprek te voeren.

Op de achterkant van de Moto G is een aantal inkepingen gemaakt waarachter zich een speaker bevindt. In het midden zitten de lens van de camera en een flitser. Het Motorola-logo is in een kuiltje daaronder verwerkt, tijdens het bellen kan je je wijsvinger op deze plaats zetten.
De linkerzijde is vrij van knoppen en aansluitingen, op de rechterzijde zitten de aan-/uit-knop, plus een dubbele knop waarmee het volume is te regelen. Op de bovenkant zit centraal een aansluiting voor een headset of koptelefoon, met daarnaast een microfoon. Onderop zit in het midden een USB-aansluiting en daarnaast de primaire microfoon.

De achterzijde van de Moto G is te verwijderen, zodat deze ook vervangen kan worden voor eentje met een andere kleur. Verder krijg je wel zicht op de accu, maar deze is niet te verwisselen. Ook kan hier een simkaart worden geplaatst. Er is geen ruimte voor een micro SD-kaartje.