2min

Tags in dit artikel

, , ,

Bouwkwaliteit en hardware

Bouwkwaliteit


De behuizing van de Acer Iconia A3 is geheel gemaakt van plastic. Hierbij geven de zijkanten wel een indruk dat het gaat om aluminium, maar ook dit is van plastic gemaakt. Dit zorgt er dan ook voor dat het apparaat wat minder stevig aanvoelt. Als je enigszins druk zet, merk je dat de tablet een beetje meebuigt en dat doet toch af aan de ervaring. Het gewicht is echter wel goed en zorgt ervoor dat je wel merkt dat je iets in je hand hebt, zonder dat het vermoeiend wordt om het apparaat in de hand te houden.

De behuizing zit netjes aangesloten op het scherm en in de behuizing ook geen gapende naden te vinden. Voor de speakertjes zijn er echter wel grote gleuven in de behuizing gemaakt. Dit zorgt ervoor dat dit de eerste plek zal zijn waar vuil zich zal ophopen.

Als je hard op het scherm drukt, dan voel je dat er veel beweging in zit. Toch krijg je nauwelijks drukvlekken te zien. Het scherm lijkt dan ook prima in orde te zijn qua bouwkwaliteit.


Hardware


Gezien de prijs van de tablet, is het natuurlijk niet verwonderlijk dat de Acer Iconia A3 niet de meest krachtige tablet op de markt is. Acer heeft gekozen voor een Mediatek MT8125-chipset. De tablet krijgt daarmee de beschikking over een quad-core 1,2 GHz Cortex A7-processor en een PowerVR SGX 544MP als grafische processor.

De processor wordt ondersteund door 1GB aan werkgeheugen. Standaard wordt de tablet geleverd met 16GB aan opslagcapaciteit, wat eventueel uitgebreid kan worden middels een microSD-kaart van maximaal 32GB. Op het moment dat je de tablet koopt, is er nog zo’n 12,5 GB van de opslagcapaciteit over. De overige ruimte wordt ingenomen door systeembestanden en applicaties.

De Acer Iconia A3 maakt gebruik van een 10,1 inch IPS LCD-touchscreen dat een resolutie kan weergeven van 800 bij 1280 pixels. Dit betekent dat de pixeldichtheid van het scherm 149 pixels per inch bedraagt. Dit is vrij laag en dat merk je dan ook wel tijdens het gebruik van de tablet. Dit is natuurlijk wel te verklaren als je naar de prijs van het apparaatje kijkt.

De camera’s van de tablet aan de voor- en achterzijde maken foto’s van respectievelijk 0,3 en 5 megapixels. Dit betekent dat de camera aan de achterzijde voldoet voor een tablet in deze prijscategorie, maar de camera aan de voorzijde is toch echt wel heel karig.