2min

Tags in dit artikel

, ,

GnomeICU

Naam: GnomeICU
Producent: Jeremy Wise en anderen
OS: Unix in de Formaten: i386.rpm, applet .i369.rpm, src.rpm, .tar.gz, .tar.bz2 klik hier voor de meest recente downloads.
Netwerk: ICQ, AIM
Bijzonderheden: Je hebt Gnet nodig.
De basis van GnomeICU is geschreven door Jeremy Wise. Jeremy maakte GnomeICU op zijn 21e toen hij studeerde aan Cornerstone University. GnomeICU heeft een lange tijd GTKICQ geheten, sinds 23 december heet hij GnomeICU. ICU staat voor Internet Communication Utility. GnomeICU houdt in dat het GTK gebaseerd is. Dat betekend kort gezegd dat hij goed werkt onder Gnome, GnomeICU’s ‘look and feel’ is helemaal volgens Gnome. Dit betekent niet dat hij niet werkt op andere Desktopmanagers, hij draait evengoed op KDE.

‘ICQ voor op Linux’. We gaan eens kijken in hoeverre dit nou op ICQ lijkt. Als het net vers gedownload is en je opent het programmaatje straalt gelijk de simpelheid eraf, zeer positief. Het programma vraagt gelijk naar een UIN, als je die niet hebt dan helpt het programma je om er eentje te maken. Als je dat allemaal hebt gehad start het programma en maakt verbinding met het ICQnetwerk. Onze GnomeICUtester heeft al mensen in zijn lijst en ziet dat het bijna identiek is aan ICQ; de mensen staan netjes onder elkaar met een icoontje met de verschillende statussen. Het toevoegen van een mede ICQer gaat precies als bij ICQ. Je kunt zoeken op UiN, Nickname, etc. Als je GnomeICU op Gnome gebruikt krijg je er ook een applet bij. Dit houdt in dat je op je taakbalk kunt zien wat je eigen status is en hoeveel er online zijn. Standaard ICQfeatures zijn gewoon toegevoegd aan GnomeICU, bijv chatmode, geschiedenis (uitgaande, inkomende en beide), URL, bestandjes etc. Je kunt users ook zelf een andere naam geven (deze zie jij alleen). De statusicoontjes zijn ook te skinnen, voor mensen die dat graag willen. De skin zelfs is aan te passen met de Gnome instellingen (vandaar ook GnomeICU). GnomeICU is dan niet zo super uitgebreid, hij heeft wel wat hij nodig heeft. Je kunt ook op AIM met GnomeIICU. Een simpel programma dat toch veel kan.



De onlinelist en de applet


Messagevenster


Zoek mensen door de zoekfunctie


Laat mensen meer weten over jezelf


offlinelist