2min

Toetsenbord & Hancom Office

Hoewel de software wegens tijdgebrek in ons geval niet voorgeïnstalleerd is op de Galaxy NotePro 12.2, heeft de gebruiker wel de mogelijkheid om een volledig Office-pakket te installeren. Het gaat om Hancom Office en je leest hier hoe je het pakket installeert als het ook bij jou nog niet op het apparaat is geplaatst.

Hancom Office


Hancom Office is onbekend maar dat zegt nog niks over de kwaliteit ervan. Je vindt dit pakket niet terug in de Play Store, dus het is ook niet te zeggen wat voor financieel voordeel dit nou voor de eindgebruiker oplevert.

Hancom Office bestaat uit Hword, Hcell en Hshow, wat varianten zijn op Microsoft’s welbekende Word, Excel en PowerPoint. Qua interface zal Hancom Office de gemiddelde gebruiker niet totaal vreemd overkomen. Het lijkt er namelijk op dat goed is gekeken naar de interface van Office, wat wereldwijd gezien toch één van de meestgebruikte pakketten is. Hancom Office is ook veel uitgebreider dan QuickOffice van Google of Polaris Office en Kingsoft Office, die op veel Android-apparaten worden meegeleverd.


De toevoeging van Hancom Office is een waardevolle. Het pakket is goed bruikbaar en ook in staat om bestanden vanuit verschillende kantoorpakketten openen. Daardoor kan je eventueel ook goed een document, spreadsheet of presentatie aanmaken op je computer en onderweg eraan werken op de Galaxy NotePro 12.2, of andersom. Zie ook de bovenstaande video vanaf 1:00 voor een indruk van Hancom Office.


Zoals vermeld lijkt de interface veel op die van Microsoft Office, wat de leercurve voor veel gebruikers stevig zal beperken. De rij met iconen bovenin het scherm past niet altijd even goed, waardoor het soms nodig zal zijn om horizontaal te vegen tussen de opties. Dat moet je even ontdekken, maar het werkt wel intuïtief. Het is bijvoorbeeld beter dan proberen om alle iconen koste wat het kost in die balk te proppen en de gebruiksvriendelijkheid negatief te beïnvloeden.

Toetsenbord


Samsung beweert dat het typen op de Galaxy NotePro 12.2 gelijkstaat aan het typen op een computer. Maar daar kan ik me toch niet in vinden. Hoewel de tablet een bovengemiddeld goed toetsenbord heeft, gaat een touchscreen-toetsenbord gewoon niet boven fysieke knoppen en daar kan Samsung ook weinig aan veranderen.


Wat Samsung echter wel goed heeft gedaan is een uitgebreide multitouch-ondersteuning en de toevoeging van knoppen als Control, Caps Lock, Delete, Tab, pijltjestoetsen en een rij cijfers bovenaan het toetsenbord. Daardoor wordt het schrijven van tekst een stuk intuïtiever. Desgewenst kan je ook kiezen voor een zwevend of gesplitst toetsenbord, zoals ook op de iPad mogelijk is.

Het toetsenbord is overigens niet alleen bruikbaar in Hancom Office, maar in alle onderdelen van Android. Dus bijvoorbeeld ook Google Chrome of Hangouts.