2min

De Samsung Galaxy NotePro 12.2

In de doos van de Galaxy Note Pro 12.2 vind je ongeveer hetzelfde als bij de Galaxy Note 3 (review): een micro-USB 3.0-kabel, een netstroomadapter, een zakje met een klemmetje en styluspunten en een bundeltje met handleidingen.

Alle paperassen en de doos zelf zijn gemaakt van gerecycled papier en bedrukt met inkt op sojabasis. Dat doet Samsung inmiddels al enige tijd en met de grote inzet van zo’n groot bedrijf is dat natuurlijk wel een goede zaak.


Uiterlijk


De Galaxy NotePro 12.2 is afgezien van het formaat vrijwel identiek aan de Galaxy Note 10.1 2014 Edition (review) die eind vorig jaar de revue passeerde. Een metallic-gekleurde plastic rand rondom de behuizing, vrij brede bezels rondom het scherm en een achterkant van plastic dat oogt als leder.

De meeste Android-tablets zijn hedendaags niet meer voorzien van fysieke knoppen op de voorzijde, maar Samsung houdt het toch op een drukknop, geflankeerd door twee aanraakgevoelige knoppen. Samsung heeft voor de Galaxy NotePro 12.2 opvallend genoeg niet gekozen voor een Optie-knop, maar een Multitask-knop. Voor de eenheid zou het goed zijn als Samsung consequenter zou worden wat betreft de keuze voor knoppen. Er zijn inmiddels al vele variaties op de markt gebracht.


Op de achterzijde zit een camera die is voorzien van een LED-flitser. Qua aansluitingen vind je op de zijkanten een poort voor een koptelefoon, een micro USB 3.0-kabel en een micro SD-kaartje. Ook zijn er knoppen voor de regeling van het volume en om de tablet aan en uit te zetten. Als laatste zijn er stereospeakers, een microfoon, een infraroodzender en natuurlijk de S Pen. De geavanceerde stylus bevindt zich in een gleuf in de rechterzijde van de tablet.

Bouwkwaliteit


Het mag geen verrassing heten dat Samsung heeft gekozen voor een behuizing van plastic. Het Koreaanse bedrijf doet dit al jaren en stapt hier ook nu niet van af. Het scherm is voor zover bekend niet voorzien van Gorilla Glass.

Deze twee zaken zorgen ervoor dat de Galaxy NotePro 12.2 zeker niet uitblinkt qua bouwkwaliteit. De behuizing geeft bijvoorbeeld erg veel mee als je druk uitoefent op de zijdes. Als je krachtig drukt op het scherm zie je wel een lichte vlek ontstaan, maar niets ernstigs. Dat laatste is gezien de schermgrootte nog redelijk verrassend.


Verder zitten knoppen zonder al te veel speling in de zijdes verwerkt. De USB 3.0-kabel kent wel enige speling wanneer je deze in de desbetreffende poort steekt, omdat deze zo breed is.