2min

Tags in dit artikel

, , ,

Gebruikerservaring en navigatie

Na de mogelijkheid om de naam van de mediaboxen in huis te wijzigen, belanden we in het zenderoverzicht. Hier wordt per zender weergegeven welk programma op dit moment bezig is, hoe lang het al bezig is en hoe laat het volgende programma begint. De zenders zijn gesorteerd volgens de standaard UPC-programmering, maar het is ook mogelijk om zenders op genre te sorteren alsook rechtstreeks te zoeken naar een programma of film.


Bij de eerste keer laden kan het even duren voor alle zenderinformatie is geladen, maar daarna werkt het scrollen zo lijkt het in eerste instantie lekker vlot. Binnen korte tijd krijg ik vreemd genoeg meerdere malen een melding dat er geen verbinding is, dit terwijl het WiFi-signaal de volle balkjes heeft. Met een tik op “opnieuw” kunnen we gelukkig verder. Helaas blijft de melding met regelmaat terugkeren. Wat verder opvallend is, is dat extra betaalzenders zoals HBO GO, Fox Eredivisie Live en Sport1 en Film1 in het zenderoverzicht ontbreken.

De app beschikt over een handige gids. In één oogopslag is te zijn wat er op dit moment bezig is en wat er later begint. Degene die slechts een aantal favoriete zenders heeft zal het fijn vinden dat de gids ook kan worden weergegeven in tabellen, waarin de programma’s per zender onder elkaar worden getoond. Zenders kunnen hier worden gefilterd en gesorteerd naar eigen smaak. De programmering kan zo op beide manieren voor zeven dagen vooruit worden bekeken en kan ook direct naar het programma worden gewisseld wat je wilt bekijken.


In het instellingenmenu kunnen we opnieuw de aangesloten mediaboxen bekijken en eventueel hernoemen, handig om aan te geven welke mediabox bijvoorbeeld in de woon- of slaapkamer staat. Indien de mediabox over de mogelijkheid beschikt om programma’s op afstand op te nemen, staat dit aangegeven.

Verder kunnen er wijzigingen gemaakt worden in Ouderlijk Toezicht, zodat programma’s met een bepaalde leeftijdsgrens met een pincode vergrendeld kunnen worden. Daarnaast kan ook de pincode aangepast worden.