2min

Tags in dit artikel

, , ,

Live televisie kijken

Zoals gezegd kan er alleen live televisie gekeken worden wanneer er verbinding is met een WiFi-netwerk van een UPC-verbinding. Dit betekent dat “overal televisie kijken” redelijk beperkt is. Wel een prima uitkomst natuurlijk dat de kinderen of je partner tegelijkertijd hun favoriete programma kunnen kijken.

In een verkleind kader wordt het huidige programma getoond, met rechts daarvan informatie en een knop om het programma op te nemen op de geschikte mediabox. Onderaan het scherm staan aanbevolen programma’s van diezelfde zender. De aanbevelingen lijken echter niet ergens op gebaseerd en zomaar een greep uit komende programma’s over verschillende dagen.


Met een tik op het kader van het huidige afgespeeld programma krijg je de keuze om het beeld in volledig scherm weer te geven, alsook het volume te regelen of het programma te onderbreken. In volledig scherm kan er tussen zenders gewisseld worden door van links naar rechts of rechts naar links te vegen. Door op het scherm te tikken komt er onderin beeld ook een zenderoverzicht waarmee snel gewisseld kan worden.

Na enige tijd televisie kijken krijgen we opnieuw te maken met de melding dat er geen verbinding gemaakt kan worden met de server. Vreemd genoeg speelt op de achtergrond het programma gewoon door, ook na het wegtikken van de melding. Helaas komt ook hier na enige tijd de melding weer terug.


Over de beeldkwaliteit ben ik verder wel aardig te spreken. Wanneer het WiFi-signaal goed is, is ook het beeld van prima kwaliteit. Het is niet zo scherp als het HD-beeld wat via de vaste kabel beschikbaar is, maar het is ook ver verwijderd van pixelblokken tellen. Wanneer het signaal wat minder wordt, zie je dit ook terug aan de beeldkwaliteit. Zeker als er ondertiteling wordt weergegeven is het duidelijk minder scherp.