2min

Tags in dit artikel

,

Gaim

Met dit programma kunnen ook mensen met elkaar chatten. Het verschil met MSN is, dat er voor dit programma geen .NET passport nodig is. Voor deze review gebruik ik Gaim 1.5.0, dit omdat versie 2.0 nog een bétaversie is.

Installatie
Het downloaden van Gaim kun je doen via sourceforge.net.
Ook hierbij is het installeren van het programma heel simpel zodat het voor iemand, zonder veel verstand van computers, ook makkelijk is om ermee om te gaan.

Chatten via meerdere protocollen
Een groot verschil tussen MSN en Gaim is dat je via Gaim op meerdere protocollen kunt chatten. Je kan je op MSN aanmelden, maar ook op ICQ, Yahoo!, IRC, Jabber en AIM. Voor je kunt inloggen zul je eerst een gebruikersaccount moeten maken. Dus je kan een account voor MSN maken, maar ook één voor Yahoo!
Als je dit eenmaal gedaan hebt kun je jezelf aanmelden.

Simpele layout
Er is gekozen voor een heel simpele lay-out. Deze is via ‘opties’ makkelijk te personaliseren. Er is geen reclame aanwezig en veel ‘onnodige’ opties zijn er niet.
Stel dat je twee accounts hebt dan zul je geen last hebben van verschillende schermpjes, je contactlijst van je ene account wordt gewoon toegevoegd aan de andere. Zo krijg je één grote lijst, dit kan een nadeel zijn als je niet werkt met ‘groepen’.
Een ander voordeel is dat Gaim werkt met ’tabs’ je kan instellen dat je alle gesprekken van één account in één scherm krijgt. Je kan ook instellen dat hij alle gesprekken uit één groep in één scherm weergeeft etc. Veel mogelijkheden dus!
Een nadeel is dat als je via het MSN protocol inlogt, er geen mogelijkheid is om een videogesprek te starten. Hiervoor zul je toch MSN Messenger nodig hebben.

Table of contents