2min

Tags in dit artikel

,

MSN

Met dit programma kunnen mensen met elkaar chatten. Hiervoor moet je wel een .NET Passport hebben, hierovoor kan je je gratis aanmelden via passport.net.
MSN Messenger zal vanaf versie 8.0 anders gaan heten namelijk ‘Windows Live Messenger’. Dit in verband met opsplitsing van Microsoft Network in MSN en Windows Live. Voor deze review maak ik gebruik van MSN versie 7.5 (Build 7.5.0.324)

Installatie en aanmelden
Het downloaden + installeren is voor iedere leek heel simpel, pas wel op dat je uitvinkt dat er een toolbar wordt geïnstalleerd en dat je startpagina veranderd wordt! Na de installatie krijg ik netjes een icoontje op mijn bureaublad. Het openen van MSN duurt niet heel lang en het aanmelden ook niet. Ik was versie 6.2 gewend, het valt dus op dat je voor het inloggen je schermafbeelding kan veranderen. Ook kan je kiezen met elke status (bezet, afwezig etc.) kan aanmelden.

Drukke layout
Na het aanmelden valt het meteen op dat deze versie van MSN veel drukker is dan versie 6.2 die ik ervoor had. Gelukkig kun je een groot deel via MSN zelf uitschakelen. Wel valt het meteen op dat er een reclamebanner onderaan staat. Deze is helaas niet via MSN uit te schakelen. Hier is wel een patch voor te vinden die ook multilogin mogelijk maakt.

Je kunt het bij deze MSN zo bont maken als je het zelf wilt. Wil je al deze rotzooi niet, dan schakel je het uit en anders zet je alle opties aan of iets wat ertussenin zit.

Audio- en videogesprekken
Een voordeel is dat het ook mogelijk is om een audio en/of video gesprek te starten met iemand. Zo kun je via de webcam en een microfoon ook met elkaar communiceren. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld familie of vrienden in een ander land hebt wonen, maar je ze toch wilt zien en/of spreken.

Table of contents