3min

Tags in dit artikel

, ,

Verpakking, ontwerp & onderdelen

Verpakking


Motorola kiest ervoor om het aantal meegeleverde zaken tot een minimum te beperken. De toekomstige eigenaar van de Moto E kan enkel rekenen op een verpakking met het toestel zelf, een USB-kabel en een tweetal boekjes.

Zaken als een adapter of headset laat Motorola dus achterwege. Voor degene die niet voor het eerst een smartphone koopt is dat ook geen groot probleem, de adapter om het toestel op laden heb je al. De meegeleverde headsets zijn rond dit prijspeil vaak ook niet om over naar huis te schrijven, dus wat dat betreft is het eveneens geen gemis.


Ontwerp


Het uiterlijk van de Moto E is niet heel anders dan dat van de Moto G en Moto X. We zien bijvoorbeeld opnieuw een gebolde achterkant en ronde hoeken. De bolle achterkant zorgt er wel voor dat de Moto E niet heel stabiel op zijn rug kan liggen. Als je het toestel bijvoorbeeld gebruikt terwijl het op een bureau ligt, beweegt het alle kanten op, wat niet prettig is.

Op de voorkant zitten twee zilveren strips, die hebben de Moto G en Moto X niet. Om eerlijk te zijn vind ik de Moto E wel een mooie telefoon, maar echt opvallend is hij niet. Het toestel is voorzien van een erg neutraal ontwerp, wat wellicht ook de bedoeling is geweest.

Onderdelen


Het scherm beslaat het grootste deel van de voorkant van de Moto E. De randen rondom het scherm zijn niet overdreven dik, zeker niet als je het vergelijkt met andere toestellen uit deze prijsklasse. Zoals je van Motorola mag verwachten zijn de Android-knoppen in het scherm verwerkt in plaats van eronder geplaatst. Zoals vermeld: geen camera op de voorkant bij de Moto E.

Boven het scherm zit een speaker voor het voeren van telefoongesprekken, alsook een notificatie-led. Onder het scherm zit een speaker die gebruikt kan worden voor de weergave van multimedia-geluid, ook zit hier de primaire microfoon.


Op de achterkant van de Moto E vind je de camera, afgewerkt met een zilverkleurige cirkel die aansluit bij de strip op de voorkant. Een flitser heeft Motorola achterwege gelaten. Onder de camera zit een rond vlak met het Motorola-logo. Dit vlak kan je gebruiken om je vinger in te plaatsen, bijvoorbeeld tijdens het voeren van telefoongesprekken.

De bovenkant is voorzien van een headset-aansluiting en een secundaire microfoon die gebruikt wordt voor het filteren van omgevingsgeluid tijdens telefoongesprekken. Op de onderkant zit de micro USB-poort, netjes in het midden.

Links op de Moto E zitten geen knoppen of aansluitingen, op de rechterzijde zit de aan/uit-knop en een volumeschakelaar. Deze knoppen zijn eveneens zilverkleurig geaccentueerd.



Motorola biedt een breed scala aan gekleurde achterkanten, zodat je je Moto E een persoonlijk tintje kunt geven als je dat wilt. Dat betekent natuurlijk ook dat de Moto E geopend kan worden. Doe je dat, dan komen er een sim- en microSD-slot tevoorschijn. De accu is niet verwisselbaar.