2min

Introductie

In maart van dit jaar presenteerde Huawei de Ascend G750, een phablet met een scherm van 5,5 inch. Inmiddels is het toestel enige tijd in de Nederlandse winkels te krijgen en is het tijd om het toestel aan een review te onderwerpen.

Zoals gezegd gaat het om een phablet met een scherm van 5,5 inch, Huawei wil met dit toestel een goedkoop alternatief op de markt brengen voor mensen die op zoek zijn naar een phablet. Het is een beetje onduidelijk hoe Huawei de Ascend G750 positioneert ten opzichte van de Ascend Mate. De Mate is ook een phablet van Huawei, maar met een nog groter scherm van 6,1 inch. De Mate is inmiddels al ongeveer een jaar te koop en kan op papier qua prestaties niet tippen aan deze nieuwe Ascend G750. Daarnaast is de Mate ook nog eens duurder dan de G750, eigenlijk drukt Huawei met deze Ascend G750 de Ascend Mate de markt uit, tenzij iemand echt een 6,1 inch scherm wil. De Ascend G750 is in elk geval niet de opvolger van de Mate, want de Mate 2 bestaat ook gewoon, maar deze wordt in Nederland niet verkocht, Huawei heeft ervoor gekozen dit toestel hier niet uit te brengen.

We hebben op de redactie ooit besloten dat een toestel met een scherm van van 5,5 inch of groter in de categorie phablets valt. Het scherm in de Ascend G750 meet exact 5,5 inch en zit daarmee precies op de grens, in de phablet-categorie is het dus wel een "kleine phablet", voor hoever je hier nog van klein kan spreken. De Huawei Ascend G750 gaat momenteel over de toonbank voor ongeveer 250 euro. Daarmee is de G750 erg scherp geprijsd en gaat het de concurrentie aan met alle budget-phablets, of het ook de vloer aanveegt met de concurrentie zal moeten blijken, maar de eerste indrukken van dit toestel zijn goed.

Model Scherm Prijs
Alcatel One Touch Pop C9 (review) 5,5 inch 175 euro
Acer Liquid S1 (review) 5,7 inch 200 euro
Nokia Lumia 1320 (review) 6 inch 240 euro
Huawei Ascend G750 5,5 inch 250 euro
LG Optimus G Pro (review) 5,5 inch 270 euro
Sony Xperia Z Ultra (review) 6,44 inch 290 euro
Huawei Ascend Mate (review) 6,1 inch 325 euro

Zoals te zien is in bovenstaande tabel probeert Huawei niet meteen de goedkoopste phablet op de markt te brengen. In plaats daarvan kiest het met 250 euro voor een redelijke middenweg, maar als ik naar de specificaties kijk dan weet Huawei mogelijk wel te verrassen op prestatiegebied, op papier is de Ascend G750 namelijk een zeer krachtig toestel. De smartphone beschikt namelijk over een octa-core processor, wat betekent dat het toestel maar liefst acht rekenkernen heeft.