3min Devices

Review: Hands-on: Huawei Ascend G7

Review: Betaalbare phablet

Afgelopen week kondigde Huawei tijdens de IFA in Berlijn twee nieuwe phablets aan: de Ascend Mate 7 en de Ascend G7. De meeste aandacht ging echter naar de Mate 7, omdat dit een high-end phablet is met enkele unieke kenmerken. De Ascend G7 is echter een veel interessanter toestel, aangezien de prijs van dit toestel zeer aantrekkelijk is. Huawei verwacht zelf ook meer Ascend G7-phablets te verkopen.

Deze phablet heeft een adviesprijs van 299 euro, waar de meeste webwinkels waarschijnlijk nog onder gaan duiken. Aangezien steeds meer mensen ervoor kiezen om een toestel los aan te schaffen, is een aantrekkelijke prijs dan ook zeer belangrijk. Huawei zet met dit toestel duidelijk de aanval in op de markt van goedkope phablets, echt een dominante goedkope phablet is er op dit moment niet, maar dat gaat nu mogelijk veranderen.

Review: Hands-on: Huawei Ascend G7 Review: Hands-on: Huawei Ascend G7 Review: Hands-on: Huawei Ascend G7

Huawei heeft met de Ascend G7 een phablet ontwikkeld die qua uiterlijk veel weg heeft van de Samsung Galaxy S4 en de Apple iPhone 5S. De voorkant van de G7 heeft veel weg van de Galaxy S4, terwijl de achterkant door de zilveren en witte vlakken weer veel op de iPhone lijkt. Daarmee heeft het toestel een zeer herkenbaar ontwerp, ondanks dat het niet erg uniek is.

Het toestel is volledig gemaakt van metaal, waardoor de behuizing van zeer hoge kwaliteit is. Ondanks het gebruik van metaal weegt de Ascend G7 slechts 165 gram. Ook is de telefoon slechts 7,6 mm dik, daarmee is het toestel zeker niet zwaar.

Als we de specificaties nader bekijken, zien we ook dat Huawei tot een leuke samenstelling is gekomen. Zo beschikt het toestel over een scherm van 5,5 inch, waarmee het net in de phablet-categorie valt. De schermresolutie is HD, wat neer komt op 720 x 1280 pixels, voor een scherm van 5,5 inch is dat eigenlijk wel de minimale schermresolutie. Aan de binnenkant heeft Huawei gekozen voor een nieuwe Snapdragon 410-chip, dit is Qualcomm’s eerste 64bit-chip. Hoe snel de chip precies is zullen de benchmarks moeten uitwijzen in de uiteindelijke review, aangezien we deze chip nog niet eerder hebben gezien. De chip beschikt over vier cores met een kloksnelheid van 1,2 GHz en een Adreno 306-GPU. Verder is er 2GB aan werkgeheugen aanwezig en 16GB aan opslagcapaciteit. Daarnaast is er nog een microSD-slot om de opslagcapaciteit uit te breiden.


Huawei heeft op de achterkant een 13 megapixel-camera geplaatst en aan de voorzijde een 5 megapixel-camera. Beide camera’s zijn afkomstig van Sony en zijn waarschijnlijk van zeer hoge kwaliteit. Een review zal moeten uitwijzen hoe goed de camera’s precies zijn.

Huawei levert het toestel met de laatste versie van Android, 4.4 KitKat, daarnaast is er ook een nieuwe versie van Emotion UI aanwezig, inmiddels aangekomen bij versie 3.0. De grootste wijziging ten opzichte van Emotion UI 2.3 is dat het basisontwerp compleet is omgegooid. Huawei heeft vooral gebruik gemaakt van cirkelvormige elementen. Ook zijn de themamogelijkheden verder uitgebreid. Standaard kan de gebruiker kiezen uit negen thema’s, maar er kunnen er ook nog 30 worden gedownload. Huawei laat gebruikers het toestel dus echt aanpassen naar eigen smaak.

Table of contents