2min Devices

Review: Huawei Ascend Mate7 – Reuzenscherm, gigantische accu

Introductie

Op de IFA heeft Huawei de Mate7 aangekondigd. Het betreft hier een phablet met een hoogwaardige behuizing en volgens de belofte is ook de interne hardware van goede kwaliteit. Daarmee lijkt het Chinese bedrijf de concurrentie aan te gaan met Samsung, dat momenteel nog de touwtjes in handen lijkt te hebben als het aankomt op smartphones met reusachtige schermen. Overigens kwam ook Samsung met een nieuwe high-end phablet, daarover zullen we in de toekomst een recensie publiceren.

Op voorhand moet wel direct een groot verschil worden blootgelegd. De Huawei Ascend Mate7 is in tegenstelling tot alle Galaxy Note-producten niet voorzien van een stylus. Als dat je ding is, dan ben je bij Huawei in principe dus aan het verkeerde adres.


De Ascend Mate7 heeft op papier echter heel wat te bieden. Huawei heeft gekozen voor een behuizing die grotendeels uit metaal bestaat. De voorkant van het toestel bestaat bovendien voor een opvallend groot deel uit het scherm; de randen rondom de display zijn zeer dun. Ook heeft de Ascend Mate7 een vingerafdrukscanner, welke doet denken aan die van Apple, omdat je er niet overheen hoeft te vegen. Huawei heeft ook nog eens kritisch naar de Android-interface gekeken en heeft deze een grote grafische update gegeven, ook zijn er nieuwe functies geïntroduceerd.

Huawei’s Ascend Mate7 zal de concurrentie aan moeten gaan met een scala aan Android-phablets, waarvan zoals al vermeld de Galaxy Note-serie momenteel nog duidelijk de dienst uitmaakt qua verkoopcijfers. Het zal interessant zijn om te zien hoe de Ascend Mate7 zich verhoudt tegenover de Galaxy Note 3, helaas hebben we op het moment van schrijven nog geen recensie van de Galaxy Note 4 beschikbaar.

Model Prijs
Sony Xperia Z Ultra (review) 290 euro
Huawei Ascend Mate (review) 355 euro
LG G3 (review) 450 euro
Nokia Lumia 1520 (review) 470 euro
Samsung Galaxy Note 3 (review) 480 euro
Huawei Ascend Mate7 500 euro
Samsung Galaxy Note 4 800 euro
Apple iPhone 6 Plus 800 euro

De Ascend Mate7 komt in versies met 16- en 32GB opslagruimte, waarbij het werkgeheugen respectievelijk 2- en 3GB bedraagt. De adviesprijs voor deze toestellen is respectievelijk 499 en 599 euro.

Huawei heeft de Ascend Mate7 nog niet officieel in de verkoop gedaan, dat zal later dit jaar gebeuren. Het toestel komt in de kleuren goud, zilver en zwart.