2min

Verpakking, uiterlijk & onderdelen

Verpakking


In de doos van de Samsung Galaxy Tab 4 vind je natuurlijk de tablet zelf. Ook voegt Samsung een acculader en USB-kabel toe. De acculader heeft een output van 1 ampère, wat voor een tablet wel enigszins aan de lage kant is. De accucapaciteit van de 7 inch-versie is echter niet bijster hoog waardoor het opladen nou ook weer geen ellenlang verhaal wordt.


Uiterlijk


Het uiterlijk van de Galaxy Tab 4 is niet erg verrassend te noemen. De tablet is absoluut niet lelijk, maar het is ook in één oogopslag duidelijk dat het hier om een Samsung-product gaat. Het ontwerp van het apparaat is gewoon een gemiddelde van de designs die Samsung op het onmetelijke assortiment toepast en voegt weinig toe.

We zien bijvoorbeeld de kenmerkende zilverkleurige rand rondom de voorkant en de aanraakgevoelige knoppen die een drukknop onder het scherm flankeren. De achterkant is uitgevoerd met een subtiel reliëf dat je duidelijk voelt, toch is het plastic op deze zijde naar mijn smaak wat te glad.

Het formaat van de 7 inch-versie is natuurlijk wel prettig vasthouden, maar de schermgrootte is in mijn optiek echt te beperkt. Het is dan ook goed dat Samsung tevens een 8 inch-versie uit heeft gebracht. Misschien was het ook niet nodig om deze 7 inch-versie in het assortiment op te nemen, maar dat Samsung niet schuwt van het uitbrengen van veel keuze is algemeen bekend.

Onderdelen


Op de voorkant van de Galaxy Tab 4 vind je natuurlijk het scherm, in dit geval dus met een grootte van 7 inch. Boven het scherm is het Samsung-logo geplaatst, alsmede een camera. Onderaan zit een drukknop en aan beide zijdes een aanraakgevoelige knop. Samsung hanteert sinds enige tijd niet meer de optieknop, maar de multitaskknop. Daar ben ik erg blij mee: de multitaskknop is veel functioneler, zeker nu ontwikkelaars er steeds meer van uitgaan dat je apparaat niet beschikt over deze knop.


Op de achterkant vinden we niet meer dan een camera en een speaker. De camera steekt een fractie uit de behuizing, wat ik nooit een succes vind. De cameralens raakt daardoor eenvoudiger beschadigd en de tablet ligt bovendien niet stabiel op vlakke ondergronden.
Op de bovenkant plaatst Samsung enkel een aansluiting voor de koptelefoon. De onderkant is voorzien van een micro USB-poort die netjes in het midden is geplaatst. De linkerzijde is vrijgelaten van poorten en knoppen, de rechterzijde beschikt over een klepje voor een microSD-kaartje, volumeregeling, een aan-/uitknop en een microfoon.

De Galaxy Tab 4 kan niet geopend worden. Het eenvoudig en snel verwisselen van de accu is er dus niet bij.