2min

Tags in dit artikel

, ,

Conclusie

Huawei heeft een betaalbare phablet gemaakt, met een volledig metalen behuizing en zeer degelijke specificaties. De concurrentie zal ongetwijfeld onder de indruk zijn van dit product. Het is nu zaak voor Huawei om ook de consument te overtuigen.

Ik heb even kunnen spelen met de Ascend G7 en kan beamen dat Huawei met de Ascend G7 een zeer interessante phablet in handen heeft. Het scherm van 5,5 inch is net groot genoeg voor de phablet-categorie en de metalen behuizing brengt net even een stukje extra kwaliteit met zich mee. Het ontwerp van de Ascend G7 is niet erg uniek, het is een combinatie van een Galaxy-smartphone en een iPhone, maar dat spreekt vast een hele hoop gebruikers aan. De metalen behuizing is daarnaast een stuk beter dan concurrerende modellen, die het moeten stellen met een plastic behuizing.

De gekozen hardware ziet er op papier uitstekend uit. Huawei heeft gekozen voor de nieuwste Snapdragon 410-chip van Qualcomm. Ondanks dat we deze nog niet uitgebreid hebben kunnen testen, draait het toestel zeer soepel op deze chip en ga ik ervan uit dat de prestaties beter zijn dan de bestaande Snapdragon 400-modellen. Ook de aanwezigheid van een 13 megapixel-camera aan de achterzijde en 5 megapixel-camera aan de voorzijde zorgen ervoor dat de gebruiker niets tekort hoeft te komen. Hetzelfde geldt voor de opslagcapaciteit, vaak zien we dat goedkopere toestellen het met minder opslagcapaciteit moeten stellen, Huawei houdt vast aan 16GB. Ook beschikt dit toestel over 4G-connectiviteit.

Huawei levert de laatste Android-versie mee op dit toestel, samen met Emotion UI 3.0. Huawei blijft de eigen skin flink doorontwikkelen en door de geavanceerde themamogelijkheden vind ik dit een van de betere skins. Gebruikers kunnen namelijk alles naar eigen smaak aanpassen.

De adviesprijs ligt op dit moment op 299 euro, maar ik verwacht dat dit toestel snel te krijgen zal zijn voor zo’n 250 euro. De concurrentie zal het dan niet makkelijk krijgen om de Ascend G7 te evenaren. Het toestel moet begin oktober te krijgen zijn in Nederland. België lijkt wat langer te moeten wachten, maar er zijn voldoende Nederlandse winkels die ook in België leveren, dus onze Vlaamse lezers moeten dan even uitwijken naar een Nederlandse webshop.

Ik ben redelijk enthousiast over dit toestel van Huawei, we hopen het toestel dan ook snel aan een volledige review te kunnen onderwerpen.

Table of contents