1 min

Conclusie

Sony heeft na slechts vijf maanden alweer een nieuw vlaggenschip klaar staan. De Sony Xperia Z3 is de opvolger van de in april verschenen Xperia Z2. De Xperia Z3 zal in oktober in de verkoop gaan op de Nederlandse en Belgische markt. Sony heeft deze keer vooral geïnnoveerd op ontwerp en niet zozeer op specificaties. Sony’s Xperia Z3 beschikt nu over afgeronde zijkanten in plaats van rechte zijkanten, hierdoor ligt het toestel veel lekkerder in de hand dan zijn voorgangers.

Daarnaast heeft Sony de accuduur weten te verlengen waardoor het toestel nu twee dagen mee gaat op een volledige lading. Sony is ervan overtuigd dat het toestel de twee dagen haalt, waardoor Sony echt een grote stap voorwaarts zet in accuduur. Het scherm van de Xperia Z3 is nog steeds 5,2 inch wel zijn de randen rond het scherm wat dunner geworden. Aan de binnenkant is eigenlijk alles gelijk gebleven, behalve de kloksnelheid van de processor, die is verhoogd naar 2,5 GHz, hierdoor is de Xperia Z3 wel sneller dan zijn voorganger.

Sony wil het toestel in oktober gaan verkopen, wanneer precies is nog onduidelijk. Helaas heeft het bedrijf besloten om niet langer een noise-cancelling headset te bundelen bij de Xperia Z3, dat deed het bedrijf wel bij de Xperia Z2. Voor de personen die besluiten de Xperia Z3 te pre-orderen is er wel goed nieuws, zij krijgen nog wel een noise-cancelling headset gratis bij het toestel ter waarde van 150 euro.

Table of contents