Conclusie

Om te beginnen wil ik even stellen dat elektrisch poetsen echt een aanrader is. Het is echt geen fabeltje van de tandartsen en de fabrikanten dat je tanden daar veel schoner van worden. Waarom tandartsen het aanraden is mij niet helemaal duidelijk, want als iedereen elektrisch gaat poetsen dan hebben we waarschijnlijk een stuk minder tandartsen nodig.

Oral-B heeft met de Pro 7000 Smartseries iets nieuws geprobeerd, het heeft bluetooth in een tandenborstel gestoken en een app ontwikkeld, waarmee je nog beter je tanden kan poetsen. Hoewel dat theoretisch helemaal juist is, is het gewoon onhandig om elke dag met je smartphone en de app van Oral-B open je tanden te gaan staan poetsen. Ook werkt het synchroniseren van je poetsgegevens alleen als de app is geopend, ook dat is jammer.

Dat wil overigens niet zeggen dat het een slechte tandenborstel is, want je tanden worden er wel degelijk schoon van. Ik vind de smartguide ook enorm handig. Dit is een klein scherm voor in je badkamer waarop je onder andere kan zien hoe lang je al poetst en welke sectie je moet poetsen. Maar Oral-B heeft ook goedkopere modellen waarbij een smartguide wordt meegeleverd, bijvoorbeeld de Oral-B Pro 5000 en die is toch zo’n 50 euro goedkoper dan de Oral-B Pro 7000 die op dit moment voor 179 euro over de toonbank gaat.

Oral-B heeft een eerste stap heeft gezet om het poetsen interactiever te maken en nu is het zaak om goed te kijken hoe het daarmee verder gaat. Persoonlijk denk ik dat het gewoon niet handig is dat het nodig is dat gebruikers met een smartphone in de hand hun tanden moeten poetsen om de tandenborstel optimaal te gebruiken. Als ik Oral-B was, zou ik onderzoeken of ze niet een waterdichte tablet kunnen ontwikkelen die je op de muur van je badkamer bevestigt of in combinatie met een spiegel. De gebruiker hoeft dan geen smartphone bij de hand te hebben, de smartguide kan achterwege worden gelaten en de mogelijkheden zijn veel groter. Oral-B kan tijdens het poetsen dan ook echt een weersverwachting of het laatste nieuws tonen. Het zou zelfs een spelletje kunnen ontwikkelen voor kinderen waarbij de bediening werkt door goed je tanden te poetsen.
7.5
  • Leuk initiatief;
  • Smartguide is erg handig;
  • Elektrisch poetsen is echt veel beter dan met de hand;
  • Veel accessoires;
  • Zes poetsmode;
  • Elektrische draad van dockingstation is erg kort;
  • Tanden poetsen met smartphone in je hand is niet handig;
  • Synchroniseren werkt alleen als smartphone en app is geopend;
  • Beetje duur;