Inhoud & uiterlijk

Inhoud


Motorola levert de Moto 360 in een leuke cilindervormige doos. Dat is natuurlijk een directe verwijzing naar de cirkelvormige kast van het horloge. Maak je het doosje open, dan lacht het horloge je direct tegemoet. In de verpakking kan je verder nog een bureaulader en adapter met USB-kabel terugvinden. Als laatste zijn er ook boekjes over veiligheid en ingebruikname.


Uiterlijk


Eigenlijk is er over het uiterlijk van de Moto 360 niet zoveel te zeggen, omdat het zo minimalistisch en harmonieus is. Wel vind ik de Moto 360 vrij groot en dik, voor mensen met dunne polsen kan de smartwatch toch al gauw te groot zijn.

De zijkant van de kast is helemaal vlak, afgezien van een lijntje nabij de rand. Richting het scherm is ook gekozen om het metaal af te schuinen, wat ook nog in de beschermende laag bovenop het LCD-scherm terugkomt.

Die afschuining van het scherm is in mijn optiek geen gelukkige keus: de toch al lage resolutie van het scherm komt in die rand pijnlijk naar voren, door de breking van het licht. Individuele pixels zijn héél goed zichtbaar en dit vormt een flinke aanslag op het verder vrij mooie uiterlijk van de Moto 360. Verder stoort het mij ook dat het scherm niet geheel rond is, onderin zit een vlakje waarin de aansluiting van het schermpaneel en een lichtsensor is verwerkt.


Op de rechterzijde van de kast zit een vrij grote knop, waarmee het horloge in- en uitgeschakeld kan worden. De knop zelf is -in ons geval- zwart, maar een cilinder eromheen is goudkleurig, wat nogal uit de toon valt in een verder zwart gekleurd ontwerp.

De onderkant van de kast is gemaakt van plastic. Dat plastic is in zekere zin nodig om de Moto 360 draadloos op te kunnen laden, al had Motorola ook kunnen kiezen voor een wat duurzamer niet-obstructief materiaal, zoals glas. In de achterzijde zitten verschillende lichtjes en een sensor verwerkt, om de hartslag via de arm te kunnen meten.


Het polsbandje is gemaakt van zogenaamd Horween-leer, gemaakt door één van de oudste leerlooierijen in de Verenigde Staten. Dat is leuk, maar het leer oogt bij ons model al alsof het z’n beste tijd al achter de rug heeft. Vooral bij de inkepingen waarmee het bandje op maat gemaakt kan worden zijn al ontelbare rimpels in het leer zichtbaar. Ik zou persoonlijk véél liever een metalen bandje hebben.

De polsband is aan één kant voorzien van bandjes waarmee de uitstekende flap van de polsband vastgezet kan worden. Het op maat maken doe je met een metalen gesp.