2min

Introductie

Met een beelddiagonaal van maar liefst 32-inch en een schermresolutie van 2560 x 1440 pixels is dit een lekkere grote monitor met flink wat pixels, gebruikers zullen niet snel pixels te kort gaan komen. Als dat ook nog gekoppeld wordt aan een geslaagd ontwerp en diverse handigheden, dan is het lastig een monitor te weerstaan. De vraag is natuurlijk of deze Philips op alle punten weet te overtuigen.

Philips zet met de BDM3270 een zakelijke monitor neer die bedoeld is voor prosumers. En dan zowel mensen die veel met (grote) spreadsheets aan de gang gaan, als grafisch ontwerpers die wat extra ruimte wensen om aan hun ontwerpen te werken.

We hebben al gezegd dat we het ontwerp geslaagd vinden. De voet is van lekker stevig en mooi kunststof en is van een fraaie curve voorzien met een ovaalvormige doorgang om kabels doorheen te geleiden. Al hebben wij dat niet gedaan, omdat het ook niet echt nodig is. Het oogt echter wel netjes.


Het beeldscherm zelf is gewoon strak vormgegeven. Geen overbodige, zichtbare toeters en bellen. Het AMVA-panel met led-backlight zelf is gelukkig mat, dus vrij van storende reflecties. Ook vingerafdrukken zijn niet echt zichtbaar op het scherm. Dat scheelt weer een wekelijkse schoonmaak.

De montage kan nog wel wat handiger, we moeten namelijk nog steeds schroeven: geen kliksysteem bij Philips. Het is overigens prima met één persoon te doen. Echter hebben we eenvoudigere systemen onder handen genomen die uiteindelijk ook heel stevig in elkaar zitten.

Met een prijskaartje van zo’n 499 euro is dit een aantrekkelijke zakelijke monitor, op de volgende pagina’s gaan we nog even dieper op de monitor in en testen we of die ook echt zo goed is als die oogt.